Комплекти и съдове за хранене на бебе

Филтри
Подреди по:
Покажи по:
Филтри
Подреди по:
Покажи по:

Бебешките съдове и прибори са необходими за бебета и деца, които са готови да пробват нови вкусове и текстури. Те помагат на малките да се научат да ядат самостоятелно, да развиват своите моторни и двигателни умения и да се забавляват по време на хранене. Разбира се, на пазара можете да откриете голямо разнообразие от артикули, като те могат да се различават по вид, материал, форма, размер и цвят. 

Как да изберете най-подходящите бебешки прибори и съдове за хранене

Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание, като:

  • Основни характеристики

Бебешките съдове и прибори трябва да бъдат подходящи за бебета и деца, което означава, че трябва да бъдат безопасни, удобни, лесни за почистване и издръжливи. Те трябва да бъдат направени от нетоксични, безвредни и хипоалергенни материали, като силикон, пластмаса, неръждаема стомана, дърво или бамбук. Освен това трябва да имат заоблени ръбове, гладка повърхност и подходяща големина, за да осигурят на мъничето безопасно и приятно хранене. 

  • Видове бебешки съдове и прибори

Може да избирате артикулите както по отделно, така и да се спрете на готови сетове или комплекти, които обикновено включват всичко необходимо: чинии, купи, табли, чаши, бутилки, лъжици, вилици и др. Сетовете или комплектите са удобни и икономични, тъй като предлагат всичко необходимо за храненето на бебето или детето в един пакет и обикновено са по-евтини от закупуването на отделни продукти. Сетовете или комплектите също така могат да бъдат тематични, да са много цветни или с дизайн, свързан с определен герой, животно и друго, което може да привлече вниманието и интереса на най-малките.

Освен това моделите се различават според възрастта на децата. Детските модели са подходящи за деца от 3 до 6 години, докато тези за бебета са специално изработени за мъничета от 6 месеца до около 3 години. Освен това вторите понякога имат различни функции, като да се превръщат в играчки, да светят, да издават звуци и други подобни, което може да стимулира сетивата и развитието на бебето.

От къде да закупите качествени продукти

Ако искате да се снабдите с качествени бебешки съдове и прибори, разгледайте богатото разнообразие от бебешки артикули в онлайн магазина на Ozone.bg. В него ще откриете най-различни модели качествени продукти на страхотни цени. Следете и за честите намаления и промоции в сайта, за да превърнете пазаруването си още по-голямо удоволствие, а и да спестите пари.

Виж повече