Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
apli-14135-dizaynerski-shah-sas-stikeri-i-darveni-pulove

Дизайнерска игра APLI - Шах, със стикери и дървени пулове

Шах

Играта на шах определено развива логиката и стратегическото мислене на участниците, но ако искате тя да бъде още по-забавна, можете да го направите с дизайнерския шах с дървени пулове, на които се залепват стикери, разработени по дизайн на популярния художник Джакобо Мониз.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

TYBG0000094

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.03

Ценова защита

Дизайнерска игра APLI - Шах, със стикери и дървени пулове

Ключови характеристики

Играта на шах определено развива логиката и стратегическото мислене на участниците, но ако искате тя да бъде още по-забавна, можете да го направите с дизайнерския шах с дървени пулове, на които се залепват стикери, разработени по дизайн на популярния художник Джакобо Мониз. В комплекта има 32 пула, 16 стикера, както и красива торбичка, в която да се прибират пуловете. В комплекта има естествено и игрално поле, както и инструкции, които са илюстрирани. 

Препоръчва се за деца над 5 години.

Регламент на играта Шах: 

  1. Стикерите се залепят върху една от страните на дървените пулове. 
  2. Играчите разпределят помежду си белите и черните пулове със стикери и ги подреждат върху игралното поле по начина, показан на инструкцията. 
  3. Пръв винаги започва играчът с бели стикери върху пуловете. 
  4. Начин на движение на фигурите: Пешката може да се движи напред с един ход към незаетото поле. Само при първия ход на играча в партията, пешката може да се придвижи с две полета напред. Пешката може да се придвижва на поле, заето от фигура на противника, диагонално пред нея, като взема тази фигура. Когато пешката достигне последния ред от стартовата си позиция, може да бъде заменена като част от този ход с кон, топ, офицер или царица от същия цвят. Конят може да се движи в ход изписващ буквата Г (две полета по хоризотнала или вертикала + две перпендикулярни на тях полета). Офицерът може да се движи по всяко поле на диагонала, на който стои, но не може да прескача фигури, разположени на пътя му. Замъкът (топът) може да се движи по всички полета по вертикала или хоризонтала, на който стои, но не може да прескача фигури, разположени на пътя му. Царицата може да се движи по всички полета по вертикала, хоризонтала или диагонала, на който стои, но не може да прескача фигури, разположени на пътя й. Царят може да се движи по вертикала, хоризонтала или диагонал, но само с по едно поле, което е незаето. 
  5. Играчите местят своите пулове редувайки се един с друг. Във всеки ход се мести само по една фигура спрямо начинът й на движение. Целта на всеки играч е да постави в "мат" на царя на противника си. Това означава, че противникът му е "под шах" и не може да избяга с царя си на неатакувано поле. Ако позицията е такава, че никой от играчите няма възможност да матира противника си, резултатът е реми (равен).

За APLI

Apli Paper е водеща компания на испанския пазар, която се занимава с производството на няколко световноизвестни марки канцеларски продукти, като опита ѝ в посрещане на потребностите на клиентите от офисите, училищата, компютърните фирми, домакинствата и магазините е повече от 65 години. Освен на местния пазар, техните продукти са добре познати и в повече от 85 страни по света. Сред тях има самозалепващи се етикети, хартии, листове за бележки, арт материали, пишещи средства и др.

Първите канцеларски материали на фирмата са произведени през 1932 година в Испания. Едва през 1944 година е създадена компанията Aplicaciones Para Oficinas, като произвежданата от тях марка офис материали е “Caposa”. Именно с нея са и първите в Испания самозалепващи се етикети, като производството им стартира през 1958 година. Десет години по-късно се „ражда“ и марката Apli, а през 1971 г. под нея излизат самозалепващи се етикети за копирни машини с формат А4. Следва отварянето на нова фабрика след средата на 80-те години, както и въвеждането на безхлорно производство на етикети.

Едно от забележителните пробиви на Apli е въвеждането в световен мащаб на двустранните етикети Apli Plus 2x1, което довежда до бум на експорта и създаването на няколко дъщерни дружества на компанията. Марката се налага успешно и печели редица награди на световни изложения, като е въведена и система за управление на качеството, сертифицирана по ISO 9002:1994. Така през 2000 година се стига до удвояване на производствения капацитет на компанията и отваряне на офиси във Франция и Португалия.

През 2002 г. Apli въвеждат сертифицирана система за управление на околната среда по ISO 14001:2004 и ресертифициране по ISO 9001, версия 2000.

Следващото разширение на производството е постигнато чрез покупката на френската компания за канцеларски материали Agipa, като това е придружено и от взимането на европейски сертификат в съответствие с EMAS II. Отворени са и два нови филиала – в Русия и Полша, а само година по-късно е придобита и още една компания – белгийската Alfac DECAdry. Подновяват се сертификатите ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 и OSHAS 18001:2007 и са отворени филиали в Германия и Белгия.

Качество, иновация, отлично обслужване и непрекъснато усъвършенстване са основните стълбове на ежедневната дейност на Apli. Благодарение на тази философия, компанията успява все по-добре да отговаря на нуждите на различните пазари, като информира потребителите, прави все по-ефективно производството си и не непрекъснато повишава стандартите си за качество.

Ревюта на наши потребители за Дизайнерска игра APLI - Шах, със стикери и дървени пулове

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран