Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

0 0.-лв. Поръчай

 

Всичко започва през 1903 година, когато англичанинът Хари Гибсън успява да получи кредит в размер на 500 лири от Кралската банка на Шотландия в Бишъпсгейт, Лондон. Дори скромна от днешна гледна точка, за онези години това е щедра сума, която дава възможност на Гибсън да започне бизнес с фирмата си The International Card Co. Търговията му се управлявала от офиса на Алдерсгейт Стрийт, като извършвала доставки на широка гама стоки, включително игри с карти и пощенски картички, което било невероятна комбинация за онези времена. За щастие тогава повечето градове имат свои канцеларии на Хай Стрийт и именно те стават първите клиенти на Хари. През 1919 година той регистрира търговската марка H. P. Gibson & Sons Limited. Тя се налага бързо и категорично, като се специализира в производството на игри на закрито, като в абсолютен хит до началото и след края на Втората световна война имат заглавията „Атаката“ и „Дувърски патрул“. За жалост по време на бомбардировките през 1940 година са унищожени помещенията на компанията с цялото ѝ оборудване и след края на войната фирмата стартира почти от нулата. Синовете на основателя – Робърт и Хари Гибсън Младши - възстановяват бизнеса на Барет Стрийт в лондонския Уест Енд. Компанията продължава да продава своите собствени, създадени от фамилията игри. През 1966 година към бизнеса се присъединява внукът на Хари Пърси - Майкъл Гибсън, който си спомня как баща му плащал по 11 лири на седмица, от които той давал и на майка си за различни разноски. В края на 70-те години името на бранда е съкратено на “Gibsons”, а скоро след това – в самото начало на 80-те години – под нея те разработват и първата си серия пъзели, която включва пъзелни картини на великолепни снимки на Англия от въздуха. Майкъл Гибсън бил твърдо решен да промени пазара на пъзели, като внесе на него усещане за лукс и прецизност. Резултатът бил изключителен – компанията започнала да произвежда висококачествени, 100% рециклируеми пъзели, които пристигали в красиви кутии в кралско синьо. Заедно с всичко това идват и новите теми, като често някои серии са създавани по картини и фотоси, специално поръчвани на прочути художници, фотографи и дизайнери. Това, е огромен прогрес, като се има предвид, че се старта само с 6 пъзела. Днес заглавията са над 250, като се предлагат варианти в диапазона от 2 до 2000 части, а всяка година броя им нараства с 50 нови пъзелни изображения. Днес Gibsons предлагат подбрани продукти за забавление на цялото семейство – от настолни игри до пъзели, подходящи за деца в предучилищна възраст, в училище и за обичащи забавлението вече пораснали деца.

 
gibsons-g8005-pazel-gibsons-ot-2000-chasti-packhorse-bridge

Пъзел Gibsons от 2000 части – Товарен мост, Тери Харисън

Цена:
39.99лв.

Наличност:

На склад Виж
В спокойното селце е горещ летен следобед - единствено песента на птичките и румоленето на близкия извор под товарния мост могат да бъдат чути, а две момчета са нагазили в прохладната вода, за да ловят рибки.
gibsons-g6197-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-new-friends-also-available-as-500xl

Пъзел Gibsons от 1000 части – Нови приятели, Стив Крисп

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Посещението в местния магазин за домашни любимци е винаги вълнуващо изживяване! Децата се радват на прегръдки (а понякога дори и на игриво близване) от животните, а те, от своя страна, се надяват да открият своя нов приятел доживот, както и дом.
gibsons-g6214-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-cromer-also-available-as-500pc-gift

Пъзел Gibsons от 1000 части – Кромър, Тери Харисън

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Пъзелът Gibsons от 1000 части ще ви пренесе в Норфолк, в красивия град Кромър. Градът е добре познат с традиционния си кей, прекрасното множество от малки магазинчета и прекрасните си плажове.
gibsons-g6206-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-herbert-s-hardware-also-available-as-500xl

Пъзел Gibsons от 1000 части – Железарията на Хърбърт, Стив Крисп

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Стив Крисп предлага оригинален поглед към “Железарията на Хърбърт“ – тя представлява същинска съкровищница, пълна с полезни вещи, а невероятното обслужване, което собственикът предлага, му гарантира редовни посетители.
gibsons-g6188-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-afternoon-amble-also-available-as-2000pc

Пъзел Gibsons от 1000 части – Следобед, Стив Крисп

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Ще се озовете в малко селце, когато подредите този великолепен пъзел от 1000 части. Жителите на китното място прекарват своя неделен следобед, отделяйки време на любимите си занимания, но успяват също да отделят време и за сладки приказки.
gibsons-g6201-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-cobh-harbour-also-available-as-500xl

Пъзел Gibsons от 1000 части – Коб Харбър, Доминик Дейвисън

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Пристанището в Коб е било последното, от което са се качили пасажери на Титаник през 1912 година. Сега ярко боядисаните къщи и магазини около пристанището, нарисувани от Доминик Дейвисън, представят Коб Харбър в симпатичната светлина на един красив пристанищен град. 
gibsons-g6202-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-boat-float-also-available-as-100xxl

Пъзел Gibsons от 1000 части – Пристан, Джон Гило

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Град Девън има свое вътрешно пристанище, около което са разположени красиви, ярко боядисани сгради. Пристанището, сградите и хотел Royal Castle са едни от най-известните забележителности в Дартмаут.
gibsons-g6183-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-the-secret-garden-also-available-as-500pc-gift-and-100xxl

Пъзел Gibsons от 1000 части – Тайната градина, Грег Джордано

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Хиляди красиви цветя красят поляната и привличат различни птички и насекоми, някои от които се потапят в освежаващата вода. Тази картина ще се появи пред вас, когато подредите пъзела от 1000 части, произведен от Gibsons.
gibsons-g6209-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-keep-on-dancing-also-available-as-500xl

Пъзел Gibsons от 1000 части – Танците продължават, Марчело Корти

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
В красивата бална зала на Кулата Блекпул свири световно известният орган „Вурлицер“, а бляскаво облечени мъже и жени запълват дансинга, танцувайки виенски валс. Оригиналната картина „Танците продължават“ е дело на Марчело Корти, а сега е превърната във великолепен пъзел от Gibsons.
gibsons-g7073-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-the-brands-that-built-britain

Пъзел Gibsons от 1000 части – Марките, които създадоха Британия, Робърт Опи

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Подреждайки този великолепен пъзел от Gibsons, ще се запознаете с много от марките, станали известни през първата половина на XX век. Разбира се, много от тях вече не съществуват, но те остават в историята, защото са допринесли за облика на Британия пред света.
gibsons-g7084-pazel-gibsons-ot-1000-chasti-i-love-autumn

Пъзел Gibsons от 1000 части – Обичам есента, Майк Джуп

Цена:
29.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Майк Джуп е сред любимите автори, чиито картини са превърнати в прекрасни пъзели от Gibsons. Художникът създава хумористичната серия I love…, в която представя ежедневния живот от по-различен ъгъл, и която е издавана от Gibsons.
gibsons-g5044-pazel-gibsons-ot-4-x-500-chasti-cities-of-the-world

Пъзел Gibsons от 4 x 500 части – Градовете по света, Кевин Уолш

Цена:
39.99лв.

Наличност:

На склад Виж
От Мелбърн до Сан Франциско, и от Париж до Рим, големите градове са винаги обединени от шумотевицата и тълпата, които ги съпътстват. Пренесете се в забързаното градско ежедневие, като подредите комплекта от 4 пъзела, произведени от Gibsons.
gibsons-g5040-pazel-gibsons-ot-4-x-500-chasti-mitchell-s-mobile-shop

Пъзел Gibsons от 4 x 500 части – Магазинчето на колела на Митчъл, Кевин Тревър

Цена:
39.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Много преди пазаруването онлайн да се превърне в ежедневие, „Магазинчето на колела на Митчъл“ е било мястото, от където семействата в малките населени места са се снабдявали с необходимите провизии.
gibsons-g4019-pazel-gibsons-ot-636-chasti-butterflies-and-blooms

Пъзел Gibsons от 636 части – Пеперуди и цветове, Грег Джордано

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Пролет пукна - удивителни пеперуди и различни други насекоми и птици танцуват около полетата с лавандула, ириси и делфиниум. Тази невероятна картина ще се оформи пред вас, когато подредите правилно панорамния пъзел от 636 части.
gibsons-g4039-pazel-gibsons-ot-636-chasti-padstow-in-winter-also-available-as-250xl

Пъзел Gibsons от 636 части – Зимно пристанище, Тери Харисън

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Снегът покрива земята и лодките са прибрани за зимата в блестящите води на пристанището Падстоу. Прекрасната картина, дело на Тери Харисън, е превърната в панорамен пъзел от Gibsons.
gibsons-g4037-pazel-gibsons-ot-636-chasti-glenfinnan-viaduct

Пъзел Gibsons от 636 части – Виадуктът Гленфинън, Майк Джефрис

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Известният виадукт „Гленфинън“, дълъг около 350 километра, е построен за около четири години и е отворен от 1901 година. Той е заснет във филмите от поредицата за Хари Потър, като по него се движи влакът Хогуортс Експрес, превозващ учениците до училището за магия и вълшебство.
gibsons-g4038-pazel-gibsons-ot-636-chasti-for-king-country

Пъзел Gibsons от 636 части – За краля и родината, Никълъс Трудиън

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Картината „За краля и родината“ на Никълъс Трудиън е създадена за мемориала, посветен на „Битката за Британия“. Върху нея са изобразени военен самолет и част военен лагер.
gibsons-g3033-pazel-gibsons-ot-500-chasti-hidden-hideaway

Пъзел Gibsons от 500 части – Сигурно скривалище, Грег Джордано

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
В градината винаги има място, където на пръв поглед непотребните вещи да бъдат полезни, а защо не – дори да бъдат използвани като дом. Птичките на двора се чувстват чудесно, когато открият подходящо скривалище между тревичките и цветята.
gibsons-g3102-pazel-gibsons-ot-500-chasti-forty-winks

Пъзел Gibsons от 500 части – Кратка дрямка, Сюзън Брабо

Цена:
19.99лв.

Наличност:

На склад Виж
Работата в градината може да бъде трудна, но всички знаят, че зеленчуковата леха е перфектно място за пикник... както и за кратка дрямка! Оригиналната картина „Кратка дрямка“ е дело на Сюзън Брабо, а Gibsons са я превърнали във великолепен пъзел от 500 части.