Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
 

Те са супергерои – всеки от тях има уникални способности и е готов да се жертва, за да спаси света. Имат различни истории, но споделят обща вселена – вселената на Marvel Comics!

Първото „героично“ дете на Marvel Publishing, създадена от Мартин Гудман през 1939 г., е Човекът факла. Историите за него са в първия сериен комикс, който издава компанията – Marvel Mystery Comics. Дългият успешен път на великите създатели на супергерои минава през образи като Капитан Америка, който се появява през Втората световна война, през трансформацията Atlas Comics, която пренасочва фокуса на историите към мистиката и хоръра. Вниманието на аудиторията обаче се привлича и задържа трудно, затова „соловия героизъм“ започва да се обогатява с „отборна работа“. Така се раждат историите за „Фантастичната четворка“, „Отмъстителите“, „Х-Мен“ и др. Стартират и нови  поредици с ярки образи, които се налагат и остават завинаги във Вселената на Marvel – Спайдър-мен, Върколака, Блейд, Железният човек, Хълк, Призрачният ездач, Тор и много други.

В името на всички вас – верните последователи на феномена Marvel – посвещаваме тази страница: тук ще откриете всякакви филми, книги, комикси, видео игри, сувенири и какво ли още не, свързано с любимите ви супергерои! 

 

Тениски Виж всички

 

Аксесоари Виж всички

 

POP! Vinyl Виж всички