Условия за връщане

Можете да върнете закупен от Ozone.bg продукт в срок от 30 дни от датата на неговата доставка. Можете да се възползвате от тази опция, по каквато и да е причина, ако сте променили своето решение за покупката.

При връщане на стока закупена от сайта ни, трябва да приложите пълният получен комплект на продукта, както и всички съпътстващи го документи - касов бон, фактура, приемо-предавателен протокол и гаранционна карта (ако е издадена такава). Освен закупената стока, следва да върнете и всички получени с нея подаръци, в случай, че такива са Ви изпратени от Ozone.bg.

За да върнете продукт, трябва да заявите желанието си за връщане чрез попълване на формуляр за връщане на стока през профила Ви в сайта ни.
За целта трябва да влезете в секция „Моят профил“, след което от страничното меню да изберете опция "Връщане на продукт" -> "Върни продукти“.
След попълване и изпращане формуляра трябва да бъде разгледан и одобрен, преди да може да пратите артикула.

Връщането и приемането на продукт може да бъде отказано от Ozone.bg в случай, че стоката не е в добър търговски вид. Това може да се изразява в: повреди по окомплектовката, следи от използване, физически повреди, деформации на продукта или опаковката, непълна окомплектовка на продукта или съпътстващата документация, доставена при поръчката.

Върнат от клиент продукт може да бъде компенсиран с възстановяване на сумата чрез зареждане на портфейла му в профила на сайта или по предоставена от клиента банкова сметка, в 14 дневен срок след приемане на върнатия продукт от Ozone.bg. При изразено желание от страна на клиента, може да бъде извършена замяна с друг продукт/продукти.

Компютърни програми (софтуер), игри и филми не могат да бъдат връщани, освен ако не са на физически носител, чиято опаковка не е била нарушена.
Правото на връщане не се прилага и за запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето.

Книги, учебници и помагала могат да бъдат връщани, освен ако по тях има следи от употреба (например объркани или липсващи страници, наранени корици и др.) или не са в запазен търговски вид, а ако са били запечатани с фолио - фолиото следва да не е разпечатвано.

Транспортните разходи по връщането на продукта са за сметка на клиента.