Грилове и скари

Филтри
Подреди по:
Покажи по:
Филтри
Подреди по:
Покажи по:

Гриловете и скарите са уреди, които се използват за приготвяне на различни видове храни, като месо, риба, гриловани зеленчуци и други. Те са страхотен избор, защото ни позволяват да приготвяме здравословни и вкусни ястия за нас и нашите близки. Но знаете ли как да изберете правилния уред за вашите нужди? Знаете ли какви видове съществуват и как да ги използвате правилно? В тази статия ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете за гриловете и скарите и ще ви дадем полезни съвети, за да направите правилния избор.

Кои са основните им предимства

Тези уреди, на които може да си приготвите вкусни ястия, имат много предимства пред други методи на готвене, като например:

  • Здравословни ястия

Гриловането е един от най-здравословните начини за приготвяне на вкусни и апетитни ястия, тъй като излишната мазнина се отцежда и не се задържа в храната. Така се намалява риска от затлъстяване, висок холестерол и други здравословни проблеми. Освен това гриловането, както и готвенето на скара запазват повече от витамините и минералите в храната, които често се губят при варенето или пърженето.

  • Вкус

Готвенето на грил придава на храната неповторим вкус и аромат, който не може да се постигне по друг начин. Храната става по-сочна, хрупкава и апетитна. Можете да използвате различни подправки, маринати или соеви сосове, за да придадете още повече вкус на вашите ястия.

  • Разнообразие

Скарите и грил пресите ви позволяват да приготвяте разнообразни видове храни, като месо, риба, зеленчуци, плодове, сирена и други. Можете да комбинирате различни продукти и да създавате интересни и оригинални рецепти. Можете да готвите както традиционни български ястия, като кебапчета, кюфтета или шишчета, така и екзотични специалитети, като суши, бургери или бурито.

Избор на грилове и скари

За да изберете подходящ уред за вашите нужди, трябва да обърнете внимание на няколко фактора, като например:

  • Температура

Различните видове храни изискват различна температура за готвене. Например месото трябва да се пече при по-висока температура от зеленчуците. Затова е добре да изберете уред, който има регулируем термостат или терморегулатор, който ви позволява да контролирате температурата на повърхността. Така ще можете да приготвяте храната точно така, както ви харесва.

  • Повърхност

Повърхността на уреда, на който ще готвите, е важна за качеството на храната и почистването след приготвянето й. Най-добре е да изберете повърхност, която е незалепваща, тъй като това ще предотврати прегарянето на храната и ще улесни почистването. Също така е добре да изберете равна или релефна повърхност, в зависимост от това как искате да изглежда вашата храна. 

  • Материал

Материалът, от който е изработен грилът или скарата, също е важен за качеството и издръжливостта на уреда. Най-популярните материали са керамика, стомана и неръждаема стомана. Керамичните уреди са много здрави и устойчиви на високи температури. Те запазват топлината добре и равномерно и придават на храната нежен и ароматен вкус. Стоманените и неръждаемите уреди са леки и лесни за почистване. Те са бързи и ефективни за загряване и печене на храната.

От къде да закупите качествени продукти на страхотни цени

Ако имате нужда от грил или скара, на които да приготвяте любимите си ястия, посетете онлайн магазина Ozone.bg. Там ще намерите голям избор от продукти на различни марки и производители. Всички артикули в Озон се предлагат на достъпни цени, а много често има и промоции, от които може да се възползвате. С помощта на качествен уред вие ще приготвяте любимата си храна на най-добрия начин, ще бъдете креативни и ще създавате разнообразни ястия за всеки повод. 

Виж повече