Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
elenche-beloopashato

Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Америка: Еленче - белоопашато

Фигури

Когато говорим за животинския свят в двата континента Северна и Южна Америка, трябва да споменем, че те преминават през всички климатични пояси, имат разнообразен релеф, почви и граничат с важни за условията на живот морета и океани. За да покажат това разнообразие, но и неговата уникалност и характерност, от “Schleich” са създали серия с фигури на животни, които са наистина емблематични за двата континента. 

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

TYCN0001506

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.06

Ценова защита

ПРОМО

Този артикул е част от програмата ни за Плюс продукти. Програмата позволява на Ozone.bg да предлага стотици продукти с ниска цена, които биха били твърде скъпи, за да се изпратят самостоятелно. За да поръчате такъв артикул трябва да го комбинирате с нормален продукт или стойността на поръчката ви да е над 15 лв. с ДДС.

Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Америка: Еленче - белоопашато

Ключови характеристики

 • Предназначение:За забавление и възпитание
 • Тип:Фигурки
 • Материал:Полимер
 • Батерии в комплекта:Не
 • Размер на продукта:5 x 5 x 2 cm
 • Размер на опаковката:5 x 5 x 2 cm
 • Каталожен номер:14711
 • За възраст:4-7 години, 8-12 години, над 12 години
 • Баркод:4005086147119
 • Подходящ за:Момчета, Момичета
 • Име:Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Америка: Еленче - белоопашато
 

За серията "Дивия живот - Америка":

Когато говорим за животинския свят в двата континента Северна и Южна Америка, трябва да споменем, че те преминават през всички климатични пояси, имат разнообразен релеф, почви и граничат с важни за условията на живот морета и океани. За да покажат това разнообразие, но и неговата уникалност и характерност, от “Schleich” са създали серия с фигури на животни, които са наистина емблематични за двата континента. В Северна Америка има савани, в които, поради оскъдната растителност, се срещат животни като вълк, лисица, скункс, койот, лалугер и др. В пустините на континента (най-известните от които са Мохаве и Невада), се срещат много влечуги – гърмящи змии, гущери, има много гризачи, мравки и вълци. В тропическите гори на континента има огромно животинско разнообразие, поради изобилието от храна – пуми, тапири, мравояди, маймуни, броненосци, а от птичия свят, най-широко са представени папагалите.

В степите на континента, или както ги наричат „прериите“, поради многото трева в тях се срещат бизони, степен вълк, степни мишки, лалугери, а от птиците е широкоразпространена пуйката и тетрева.

Следващата зона в Северна Америка е тайгата. В нея растителния свят е много богат, което предполага и разнообразие на животинския. По-популярните животни, които са и със стопанско значение за региона са американския елен, мечката, вълка, заека, риса, американския лос, бобъра и др.

Следва тундрата, в която има предимно лишеи, мъхове, блатна растителност и ниски храсти. Тук живее северният елен, полярната лисица, заек, а от птиците – бялата яребица, чайки и др.

Още по на север е остров Гренландия, където има предимно ледове, а в малки територии и блата. Тук се среща мускусния бик, полярната мечка, полярния вълк и др.

За Южна Америка, където се намират огромните екваториални гори (с повече от 4000 дървесни вида), наричани „белите дробове на Земята“, живеят пуми, ягуари, тапири, ленивци, широконоси маймуни, опосуми, броненосци и др.  По Амазонка има речни крави, сладководни делфини, в планините – лами, викуня, гуанако, а из целия континент елени, чинчили, нутрии и др.

В серията „Америка“ на “Schleich” могат да бъдат намерени най-типичните от споменатите животни – орли, мечка гризли, скункс, различни папагали, елени, бизони, маймуни, различни влечуги и др.

Колекционерски фигурки Schleich

Това е територия, в която се чувстват добре предимно онези, които харесват реализма, но са останали с романтизъм в душите си, искат поразителни детайли, но ако може те да са умалени, а не на последно място – тук са и любителите на съвършеното качество, граничещо с ръчната изработка на най-големите майстори. Е, след всичко това нека кажем – ще си говорим за немската компания Schleich.
Компанията е основана през 1935 г. от Фридрих Шлайх и в началото е била предимно доставчик на суровини за пластмасовата индустрия. Но това е до 1950-те, през които започват да се появяват техните забележителни комични фигурки – умалени модели на любими герои, които са популярни и до днес – Смърфовете, Снупи и много други.
От началото на 1980 година към асортимента с фигурки, чието производство носи девиза „Компетентност и опит“, се добавят фигурки на животни, с които децата получават реална представа за природата, с тази разлика, че е в умален мащаб. А линията на времето все повече се разширява, включвайки не само живи същества от днешния период, но и от „изгубения свят“ на динозаврите, както и такива, които са от невидимата за всеки, приказна земя, която е на приказките. Сред живите същества на “Schleich” има диви животни, животни от фермата, динозаври, дракони, еднорози и какво ли още не.
През 2003 г. се добавят сред представените от компанията фигури такива от сериите „Рицари“, „Дивия Запад“, „Елфи“ и др.
И всичко това, всяка една отделна фигурка, преминава през строг качествен контрол за безопасност, защото отговорността към децата и родителите, към това бъдещите лекари, инженери, биолози, естествоизпитатели, химици и всички членове на обществото да са с положително отношение към всичко живо, да го пазят и се грижат за неговото оцеляване.

Ревюта на наши потребители за Фигурка Schleich от серията Дивия живот - Америка: Еленче - белоопашато

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран