Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Символизмът на франкмасонството 1 (твърди корици)

Символизмът на франкмасонството 1 (твърди корици)

Духовност, митология, езотерика  / 

Седмата книга от поредицата ARS QUATUOR CORONATORUM представя фундаменталното изследване на Албърт Маккей за древните корени, същността и развитието на символизма на масонското уче...

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKD00030

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 26.09

Символизмът на франкмасонството 1 (твърди корици)

Ключови характеристики

Седмата книга от поредицата ARS QUATUOR CORONATORUM представя фундаменталното изследване на Албърт Маккей за древните корени, същността и развитието на символизма на масонското учение.

"Никоя наука не е по-древна от символизма. Навремето почти цялото познание на света е било прикрито зад различни символи. Въпреки че в наши дни съвременната философия борави само с абстрактни твърдения, франкмасонството все още остава вярно на древния метод и го запазва, в неговото примитивно значение, като начин за предаване на познанието.

Единственият начин да бъде разгадана философия на франкмасонството е да бъде изучаван неговият символизъм. Това е портата на неговия Храм, през който единствено можем да получим достъп до Святая Светих, където е скрита апорхета (великата тайна).

Философията на масонството разглежда въпроси, свързани с Бога и човека, с настоящия и задгробния живот. Масонската наука е символизмът, чрез който тези идеи са представяни на разума.

Трудът, който сега представяме на вниманието на читателите, е опит да бъде развита и обяснена тази философия и наука. Той ще покаже, че във франкмасонството има кълнове на задълбочен размисъл. Ако този труд не успее да заинтересува учените, той може да информира неосведомените. Ако стане именно така, аз няма да съжалявам за усилията и времето, които съм пожертвал за неговото съставяне."

Албърт Г. Макей

Ревюта на наши потребители за Символизмът на франкмасонството 1 (твърди корици)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран