Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
galileo-galilej

Галилео Галилей

История, културология и публицистика  / 

‌Предаден от папата, покровителстван от Медичите, неразбран от съвременниците си, признат за гений от потомците. Това е бащата на съвременната наука Галилео Галилей. Биографичната книга на Атле Нес разказва историята на живота и времето на Галилей, за епохалните му открития и експерименти, за упоритостта и гордостта му, за покровителите му от фамилията Медичи, за неговите приятели и врагове в диренето на истината, за продължителната вражда с Католическата църква – всичко онова, което го превръща в един от най-великите мъже в историята на Европа.

Към пълното описание и видео

14.99 BGN Цена:
14.99лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Марта Панкова , Агоп и 4 други

Номер на продукт:

BKBK0001114N

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 28.05

Ценова защита

Галилео Галилей

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:336
  • Общи:Преводна литература
  • Година:2018
  • Преводач:Ростислав Петров
  • Вид:Биографии
  • Баркод:9786192350017
  • ISBN:9786192350017
  • Жанрове:История

‌Предаден от папата, покровителстван от Медичите, неразбран от съвременниците си, признат за гений от потомците. Това е бащата на съвременната наука Галилео Галилей. Биографичната книга на Атле Нес, хвалебствено приета от критиката и отличена с най-престижната норвежка награда „Браги“. 

Това е историята за живота и времето на Галилей, за епохалните му открития и експерименти, за упоритостта и гордостта му, за покровителите му от фамилията Медичи, за неговите приятели и врагове в диренето на истината, за продължителната вражда с Католическата църква – всичко онова, което го превръща в един от най-великите мъже в историята на Европа.

Атле Нес разкрива непознати страни от живота и делото на Галилей, като показва и чисто човешката страна от образа на великия учен: трудният му характер и изостреното му чувство за чест, които предизвикват множество остри спорове с опонентите му и усложняват отношенията със собственото му семейство и с Медичите. Силно драматичен е чутовният му сблъсък с Католическата църква, който оставя своя отпечатък върху модерната история. Картината на това бурно време, в което науката тепърва трябва да утвърди своята самостоятелност и неподвластност на църковните канони, оживява в тази книга, 

Приживе Галилей е предаван и преследван, изпращан в затвор и изолация, а най-важните му трудове са включени в Индекса на забранените книги. Само неуморните усилия на неговите ученици и последователи успяват да доведат до успешен край тази нескончаема битка за запазването на неговата памет и чест, за да може името му да получи заслужена слава и той да се нареди след най-големите личности в историята на човечеството.

Ревюта на наши потребители за Галилео Галилей

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран