Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Произход – книга на Дан Браун  на специална цена преди премиерата

Обратно към всички
Помпей - живият град

Помпей - живият град

История, културология и публицистика  / 

Английcкият пиcатeл и драматург Алeкc Бътъруърт (члeн на журитo на Meждунарoдния тeлeвизиoнeн фecтивал "Златната ракла" прeз 2004 г.) и cпeциалиcтът пo антична иcтoрия Рeй Лoрънc cа oбeдинили пoзнания, въoбражeниe и талант, за да cъздадат прoизвeдeниe, различнo oт вcичкo пиcанo дoceга за Пoмпeй.

Към пълното описание и видео

15 BGN Цена:
15.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Георги , ELENA и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKI00130

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.11

Ценова защита

Помпей - живият град

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:344
  • Баркод:9789543200757
  • ISBN:9543200750
  • Каталожен номер:31091
  • Жанрове:Исторически
  • Тегло:1 kg

Английският писател и драматург Алекс Бътъруърт (член на журито на Международния телевизионен фестивал "Златната ракла" през 2004 г.) и специалистът по антична история Рей Лорънс са обединили познания, въображение и талант, за да създадат произведение, различно от всичко писано досега за Помпей. Авторите предлагат не "музейна обиколка из улиците на Помпей", а рисуват със замах живия портрет на града на фона на историята на Римската империя. Едрите мазки се съчетават изкусно с тънкото извайване на детайлите, за да възкръснат гледки, звуци, багри и миризми в свят, богат на политически амбиции и скандали, странни нрави и ритуали, вино, благоухания и наслади...

От ноември 54 г. до трагичните събития през лятото на 79 г., довели до затрупването на Помпей под вулканичната пепел на Везувий -двайсет и пет години политическа, социална и културна история се изнизват неусетно пред очите на читателя като в увлекателен роман. Трудно е да се устои на изкушението да се пренесеш столетия назад във времето, във великолепно възстановената обстановка и атмосфера на живия град Помпей.

Ревюта на наши потребители за Помпей - живият град

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран