Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
zhivi-obrazi

Живи образи

Изток-Запад  / 

И в Петербург, където живее почти трийсет години, и по-късно, в емиграция, Зинаида Гипиус заема особено място, оставайки постояно в центъра на литературния живот. Наричат я декадентска Мадона, сатанеса, вещица, силфида, жива легенда. В емиграция тя написва книга за своите съвременници, събратя по занаят; книга за миналото, което за нея никога няма да е приключило. Tъй като в паметта ѝ всичко преживяно съществува само в едно граматическо време – сегашно продължително.

Към пълното описание и видео

15.00 BGN Цена:
15.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Иво

Номер на продукт:

BKBKI001523

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Живи образи

Ключови характеристики

  • Име:Живи образи
 

Тя би могла да остане в паметта на съвременниците си просто като жена на Мережковски, но изминава пътя си като Зинаида Гипиус – писателка, критичка, поетеса, провъзгласила веднъж eпатиращото: „Обичам себе си като бога...“

И в Петербург, където живее почти трийсет години, и по-късно, в емиграция, тя заема особено място, оставайки постояно в центъра на литературния живот. Наричат я декадентска Мадона, сатанеса, вещица, силфида, жива легенда. В емиграция тя написва книга за своите съвременници, събратя по занаят; книга за миналото, което за нея никога няма да е приключило. Tъй като в паметта ѝ всичко преживяно съществува само в едно граматическо време – сегашно продължително.

Ревюта на наши потребители за Живи образи

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран