Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Чернова

Чернова

Научна фантастика, фентъзи и хорър  / 

Двадесет и шест годишният Кирил Максимов заварва у дома си непозната и изключително несимпатична девойка - Наталия Иванова, която твърди, че живее в гарсониерата му вече четвърта година. При това, за разлика от Кирил, тя може да го докаже с документи.

Към пълното описание и видео

15.00 BGN Цена:
15.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Veselin , Десимир Петров и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKF000066

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Чернова

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Брой страници:456
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия, Аз чета
 • Година:2012
 • Преводач:Васил Велчев
 • Националност:Руска
 • Вид:Роман
 • Език:Български
 • Баркод:9789547615021
 • ISBN:9789547615021
 • Каталожен номер:1024459
 • Жанрове:Научна фантастика
 • Размер на продукта:120/200
 • Име:Чернова
 

Заплашително абсурдна ситуация! В твоя апартамент живеят чужди хора... 
Твоето работно място е заето от друг... Не те познават нито приятелите ти, нито любимата жена...
Ти не съществуваш за света. Някой те изтрива от него.
Кой и Защо!

Двадесет и шест годишният Кирил Максимов заварва у дома си непозната и изключително несимпатична девойка - Наталия Иванова, която твърди, че живее в гарсониерата му вече четвърта година. При това, за разлика от Кирил, тя може да го докаже с документи.

На всичкото отгоре любимото му куче Кашу признава за стопанка натрапницата и яростно я защитава от Кирил... Скоро младият мъж установява, че във фирмата, в която работи, дори не са чували за него. Познатите и съседите не могат да си го спомнят. Любимото момиче не иска да има нищо общо с него.

Дори Котя - приятелят, с когото е споделил неволите си и две бутилки, го разпознава с усилие. А паспортът му се състои само от празни страници... Някой изтрива Кирил Максимов от този свят.

Но кой? И защо? Ще успее ли Кирил да се впише в новата реалност и ще разкрие ли ролята на тайнствената Наталия и на отзивчивия Котя в цялата тази история?

Ревю от Книголандия

Книголандия

Това бе първата ми среща с Лукяненко, странно или не, но няма как да е просто последната – любов от първите страници си беше. Сега съм се заканил на “Патрулите”, после ще продължавам наред, каквото хвана. Включвайки в уравнението и убийственото “Метро 2033”, както и юношеските страсти по Стругацки и Беляев, само мога да се надявам още руски фантасти да намерят път към нашия пазар.

Та, “Чернова”. Каква я мислех, тя каква стана. Четейки текстът на задната корица, реших, че е класическа фантастично-трилърна история са изтриване на самоличността на героя и неговото търсене, което ще отведе я до световен заговор, я до извънземен експеримент. И първите страници си поеха точно в тази посока, с елегантното усложняване на забравянето на Кирил от всички – не се случва отведнъж, а плавно, според близостта на хората до него. И после отведнъж… БАААМ… Лукяненко ме запрати в дълбокото, в една съвсем различна фантазна реалност, сред която заблудата ми за познат сюжет погина несретна.

Кирил се оказва нито повече, нито по-малко от това да бъде избран като митничар на един от проходите между няколко населени свята, някои прилична на Земята, други не. С прясно изтрит живот, той получава невиждани свръхвъзможности, но… само ако е в радиус от 10 км от своята кула-функция – това, което му е предопределено да върши най-добре. Кирил е обречен да бъде почти безсмъртен функционал – с осигурено бъдеще и ред благинки, стига да пази поста си и чинно да контролира какво се внася и изнася в отредените му според собствените му наклонности 5 свята, към които има изходи в неговата кула. Малко по малко той опознава странната система на функционалите, работеща от векове, в която избрани хора научават за своята функция-призвание и се занимават с нея по най-добрия възможен начин.

Виж още

Ревю от Аз чета

Аз чета

„Чернова“ е най-новият роман на руският фантаст Сергей Лукяненко, издаден в България. И е хубав. Фентъзи или фантастика? Ами на мен ми е малко трудно да отговоря на този въпрос. От една страна имаме пътуване между парелелни вселени (фантастика), от друга страна някои от тези вселени са едни такива антични и средновековни (фентъзи)… Всъщност жанрът ли е най-важното?

Харесвам Лукяненко. Много го харесвам. И докото си говорим за жанрове, не мога да не се запитам, дали харесвам повече фентъзито или фантастиката му? Патрулите или Дълбината? Дълбината или „Спектър“? „Спектър“ или „Студени играчки са звездите“?

Определено харесвам мрачния, почти антиутопичен тон на „Студени играчки са звездите“, но приключенията на постоянно изправения пред морални и житейски дилеми Антон Городецки също са ми много по сърце… Ами сега? Къде да вместя „Чернова“ сега? И колко време ще трябва да чакам за продължението? Оф, защо не учих руски едно време?…

В „Чернова“ има едно такова чувство за хумор, което сякаш не очакваш от Лукяненко. Философията, размислите за руската душевност и природата на човешките отношния и човещината, о, да това са типични теми за лирическите отклонения на точно този автор, но хумор? И то хумор, а не циничен, филсофски сарказъм.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Чернова

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран