Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-15%
poezija-gumiliov

Поезия от Николай Гумильов

Поезия и пиеси  / 

АГАТА-А представя за първи път в България поезията на един от най-забележителните представители на руския поетичен авангард от началото на XX век, изящника Николай Гумильов, във великолепния превод на Георги Рупчев.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKP00175

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 24.03

Ценова защита

Поезия от Николай Гумильов

Ключови характеристики

  • Име:Поезия от Николай Гумильов
 

Национална награда „Хр. Г. Данов" за най-добър превод, 2001

След Емили Дикинсън „Колекция в бяло“ на АГАТА-А представя за първи път в България поезията на един от най-забележителните представители на руския поетичен авангард от началото на XX век, изящника Николай Гумильов, във великолепния превод на Георги Рупчев. 

Незаслужено неиздаван досега в България (с изключение на отделни негови стихове в литературни списания), вероятно поради ранната му смърт (разстрелян е през 1921 г., когато е бил на 35 години) или в сянката на първата му жена, великата Анна Ахматова, Гумильов е сред големите майстори-авангардисти в руската поезия, основател заедно с Ахматова, Манделщам, Зенкевич на Цеха на поетите през 1911 г., идеолог на акмеима.

В изданието са представени всички поетични сборници на Николай Гумильов, както и няколко негови стихотворения, публикувани посмъртно. Томчето е илюстрирано с рисунки на друг от "големите" в руския авангард - художника и сценографа Казимир Малевич, и на младия Юрий Перевезенцев.

Ревюта на наши потребители за Поезия от Николай Гумильов

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран