Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Къщата на клоуните

Къщата на клоуните

Сиела  / 

"Къщата на Клоуните" е история за една необикновена любов, разказана като изповед от един странен самотник в последните дни от живота му.

Към пълното описание и видео

10.00 BGN Цена:
10.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Лидия Василева

Номер на продукт:

BKBKN00575

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.06

Ценова защита

Къщата на клоуните

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:160
  • Общи:От български автор
  • Препоръчано:Книголандия
  • Баркод:9789542809067
  • ISBN:9789542809067
  • Каталожен номер:3027
  • Жанрове:Съвременни

"Къщата на Клоуните" е история за една необикновена любов, разказана като изповед от един странен самотник в последните дни от живота му. В центъра на сюжета е една мистериозна къща, която той открива още като дете и в която по необясним начин загадъчни хора намират покой и избавление, а може би и портал към Вечността.

В романа се преплитат две противоположни идеи – за вярата в една особена и непонятна смърт, въплътена в стиховете на Морс Имморталис – древен мистичен поет, взел за свое име един от най-енигматичните символи на Лукреций, и неверието в отвъдното на обикновения човек, както и на самия Лукреций ("Все е едно дали някой не се е родил на земята или Безсмъртната Смърт е отнела живота му смъртен.").

През целия си живот главният герой е воден от обичта си към сюрреализма във всичките му измерения (средновековни поеми, екзотични цветя, скъпоценни камъни) и от всепоглъщащата любов към нямата си жена Майа и към сина си Странност, болен от синдрома на Даун.

Ревю от Книголандия

Книголандия

Трудно се чете – и трудно се пише за тази книга. “Къщата на клоуните” на Галин Никофоров е изключително плътно произведение, което като черна дупка е събрало в себе си толкова тъга, болка и неутеха, че четенето е почти болезнено. Наситени, тежки изречения, смазваща обстановка, сюрреалистични герои без имена, които не са видели от живота нищо, освен страдание. Всичко това – на фона на гробище за циркови артисти и една къща, предопределена да бъде портал между тоя свят и оня. Къщата на клоуните, в която избралите да напуснат тая земя се усамотяват.

Един баща води точно там своя син, когото нарича Странност, и аутистичната си съпруга Майа, с която има връзка, която отива далеч отвъд обичайните мерки за любов, привързаност и отдаденост. Тази света троица на мъката търси къде да приюти оставащите си дни живот, а мъжът се отдава на спомени за своя живот – от трагичната смърт на баща му при опасен номер, през докосването до фантазния свят на майка му и нейния талант да рисува болки. Той пресъздава първата си среща с Майа, особената им, неземна любов, пътят, осеян с тръни, към физическото докосване – и едно продължително, напоително, отчайващо подробно описано раждане, което ми напомни за подобната сцена в “Ана” на Диана Петрова. Раждане, сбрало всички трудности, всички мъки на света.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Къщата на клоуните

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран