Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Момичета от добри семейства

Момичета от добри семейства

Сиела  / 

Едно момиче върви през света със своя фотоапарат и със своята чувствителност и прави снимки – чернобели, словесни, емоционални, цветни, просветлени.

Към пълното описание и видео

10.00 BGN Цена:
10.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: le.mony

Номер на продукт:

BKBKN000428

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 20.02

Ценова защита

Момичета от добри семейства

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:100
  • Общи:От български автор
  • Препоръчано:Аз чета
  • Език:Български
  • Баркод:9789542806363
  • ISBN:9789542806363
  • Каталожен номер:2701
  • Жанрове:Хумористични разкази
  • Тегло:1 kg

"Едно момиче върви през света със своя фотоапарат и със своята чувствителност и прави снимки – чернобели, словесни, емоционални, цветни, просветлени. При Дена всичко е едно – светът е един и цялостен, той не се дели на дом и чужбина, на родно и чуждо, това дете се чувства у дома си навсякъде, светът е неговият дом.Първата и книга, съставена от разкази, фотографии и стихотворения, също налага категоричното усещане за единност и цялостност, което за едно двайсет и две годишно същество е доста необичайно. При Дена Попова има необичайна етична и емоционална зрялост, има център и спокойствие, върху които се разполагат нейните стихове и разкази."

Теодора Димова

Ревю от Аз чета

Аз чета

Най-отчетливото нещо в книгата на Дена са образите в текста, сякаш картини на майстор художник, без словесна претрупаност, без шарени извивки и дълги изречения. Картини, които обаче пленяват с реалистичната романтика на малките момети, в които откриваме очарованието на местата, на хората, на един свят, пропътуван от Париж до Буенос Айрес, от Летището в София до Павлово, от бабината молба през пустите хълмове до Тегърчица, домът на ястребите.

Картините на Дена Попова са пропити с човешкия досег на незабележимите жестове и скритите мисли, те са всичко това, което привиква спомена отново в съзнанието – мирисът на кафето, дъждът и забравената цигарена кутия. В емоцията на стиховете, в пълнокръвието на кратките разкази, в играта на сенките във фотографиите, думите на Дена са толкова нежни, че можеш да се сгушиш в тях и да мечтаеш за среща като тази с “Паскал от Острова на цветята” или с дон Рафаел от “Кафенето на ъгъла”.

Защото тази малка книжка е като “Пансион за калинки”, където всяка вечер можеш да се завръщаш, да откриваш цветовете и живота на един свят, иначе обгърнал те в сивотата на едно заспалото ежедневие. Защото спасението от сивото е в нюансите и цветовете, които ни заобикалят, в откритото очарование на сблъсъка и съвместното съществуване на молитвата за дъжд и мобилните телефони, на момичетата от добри семейства и просяците, на които те дават стотинките си всяка сутрин.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Момичета от добри семейства

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран