Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Произход – книга на Дан Браун  на специална цена преди премиерата

Обратно към всички
Любовта към словото. За изворите на науката за езика

Любовта към словото. За изворите на науката за езика

Колибри  / 

Ако се вярва на мнението на специалистите, за първи път у нас, а може би и по света, е създаден труд, чиято цел е да проследи стъпка по стъпка проявите на интерес към езика и към науката за езика от възникването на първите човешки цивилизации до края на Ренесансовата епоха.

Към пълното описание и видео

28 BGN Цена:
28.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Катрин Якимова

Номер на продукт:

BKBKE01242

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 28.11

Ценова защита

Любовта към словото. За изворите на науката за езика

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:492
  • Общи:От български автор
  • Баркод:9789545299827
  • ISBN:9789545299827
  • Каталожен номер:1028687
  • Жанрове:Езикознание, Културология
  • Тегло:1 kg

Ако се вярва на мнението на специалистите, за първи път у нас, а може би и по света, е създаден труд, чиято цел е да проследи стъпка по стъпка проявите на интерес към езика и към науката за езика от възникването на първите човешки цивилизации до края на Ренесансовата епоха. Описанието на постиженията на отделните народи и култури, създали значителни ценности в съответната област, се извършва в рамките на отделни микросветове, обособени въз основа на конфесионален принцип – хиндуистко-будисткият свят в Южна Азия, конфуцианско-будисткият свят в Далечния изток, зороастризмът в Близкия и Средния изток, християнството, ислямът.

Предназначена за студенти, любители филолози, начинаещи езиковеди и изградени специалисти в областта на науката за езика, книгата „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (От древността до края на Ренесанса)“ е не просто поредното изследване на историята на езикознанието: с него авторката отправя послание към всеки, който се интересува от историческото „възмъжаване“ на човечеството. Стремежът ? е да опише сложния път на духовно извисяване на човека през хилядолетната му история – от появата на древните цивилизации и култури до възраждането на интереса към изконните антични ценности. Трудът има за цел да проследи как у хората постепенно се формират ново съзнание и светоусещане, как се пробуждат любопитството и интересът към най-човешкото у човека – онова, което го превръща в различно същество: човешкото общество и езикът са продукт на паралелна еволюция, а това означава, че Homo sapiens се отъждествява с Homo loquens

Ревюта на наши потребители за Любовта към словото. За изворите на науката за езика

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран