Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Рубиненочервено (Скъпоценни камъни 1)

Рубиненочервено (Скъпоценни камъни 1)

Ибис  / 

Какво бихте направили, ако имате възможността да пътувате в миналото? Световете, чакащи да бъдат открити, са необятни. Но също и опасностите и непредвидените усложнения.

Към пълното описание и видео

11.90 BGN Цена:
11.90лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Ms Sweet , Димитър Минчев и 19 други

Номер на продукт:

BKBKF000115

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 26.03

Ценова защита

Рубиненочервено (Скъпоценни камъни 1)

Ключови характеристики

Какво бихте направили, ако имате възможността да пътувате в миналото? Световете, чакащи да бъдат открити, са необятни. Но също и опасностите и непредвидените усложнения.

Шестнайсетгодишната Гуендолин Шепърд е носителка на гена за пътуване във времето. Вратите на изминалите столетия са широко отворени пред нея. Но има един малък проблем – Гуен е напълно неподготвена. По погрешка членовете на семейството ѝ, както и тя самата, винаги са смятали, че носителка на гена е нейната братовчедка Шарлот. Затова, когато неконтролируемите скокове в миналото внезапно започват, тя е меко казано неприятно изненадана. За разлика от обучената Шарлот, Гуен няма никаква представа от фехтовка и изискани маниери. Не владее чужди езици, а познанията й по история са основно от холивудските филми, които е гледала.

Но всички тези проблеми бледнеят пред опасността, идваща от мистериозно тайно общество и пътуващия като нея във времето Гидиън – най-добре изглеждащото момче, което е виждала през вековете...

Ревю от Аз чета

Аз чета

Рубиненочервено” си е класически тийнейджърски роман с приключения и фантастични елементи. Действието се развива в днешен Лондон, а главна героиня е шестнайсетгодишната Гуендолин Шепърд, която произхожда от род, чийто потомци носят ген за пътуване във времето. Има няколко такива фамилии, които са обединени от тайно общество. Интригата се заплита, когато смятаната за обикновена Гуендолин се оказва наследничка на гена.

По грешка (или не точно) всички са смятали, че нейната братовчедка е тази, която ще пътува във времето. По тази причина Шарлот (братовчедката) е била обучавана дълги години във фехтовка, обноски и всички неща, които биха били полезни, когато се върне назад във времето. Но докато всички са вперили поглед и затаили дъх в Шарлот, ето, че Гуендолин попада в Лондон от преди век. Неприятното на това да си носител на този ген, е, че пътуването не може да се контролира. Това става единствено с устройство, наречено хронограф, пазещо се зорко от членовете на обществото,  който позволява да настроиш времето, в което ще попаднеш. Така, иска или не Гуендолин се присъединява към тайното общество, което си има цел и тези, които могат да се връщат в миналото имат задача, свързана с разгадаването на мистерия. В момента единствените, които са носители на гена са Гуендолин и Гидиън, наследник на един от другите родове. Естествено Гидиън е много готин, но и малко дразнещ, защото е бил обучаван, за разлика от нашата героиня. Но както се очаква ще прехвърчат искри между двамата, докато се учат да бъдат екип и се връщат назад в миналото.

Книгата, като усещане ми беше близо до историята на Пърси Джаксън на Рик Риърдън. Самата емоция, която носи, докато я четеш. Допълнителен плюс за мен е, че няма вампири, край на света, борба между доброто и злото, драматизъм и както вече сигурно съм писала тийнейджъри, които се държат като възрастни. Защото Гуендолин е типично 16 годишно момиче с поведението си и нещата, които я вълнуват. А ако „Рубиненочервено” успее да събуди интерес към историята у тези, които ще я прочетат, още един плюс.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Рубиненочервено (Скъпоценни камъни 1)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран