Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Дългата опашка: Защо бъдещето на бизнеса е в продаването по малко от повече

Дългата опашка: Защо бъдещето на бизнеса е в продаването по малко от повече

Изток-Запад  / 

Все още има търсене на носещи големи приходи предавания, но те вече не са единственият пазар.

Към пълното описание и видео

24.00 BGN Цена:
24.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Станислава , Кристиан

Номер на продукт:

BKBKB000014

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 24.02

Ценова защита

Дългата опашка: Защо бъдещето на бизнеса е в продаването по малко от повече

Ключови характеристики

"Все още има търсене на носещи големи приходи предавания, но те вече не са единственият пазар. Хитовете сега се състезават с безброй нишови пазари от всякакъв калибър. А потребителите все повече отдават предпочитанията си на пазара, който предлага най-големия избор. Епохата на едно-което-става-за-всички свърши и на нейно място дойде нещо ново – пазар на многообразните възможности

Настоящата книга е за този пазар.

Това раздробяване на нмасовата култура на неизброими парченца е нещо, което разстройва до немай-къде традиционните медии и развлекателната индустрия. След като десетилетия наред ръководителите им усъвършенстваха своите умения в създаването, подбирането и лансирането на хитове, тези хитове внезапно се оказаха недостатъчни. Публиката се измести към нещо друго, мъгляво и смътно размножаване на... Е, нямам добър термин за такива не-хитове. Те определено не са „несполучливи удари”, защото не са били прицелени да завладеят света на първо място. Те са „всичко друго”...

Ревю от Книголандия

Книголандия

Отдавна книга на подобна тематика не ме бе впечатлявала толкова. Крис Андерсън наистина е успял да напише една безкрайно интересна и четивна книга, която на всичкото отгоре разкрива супер интересни неща за пазарите и продажбите в наши дни.

Що е туй “дълга опашка”? Представете си един списък с музикални изпълнители. При главата на динозавъра са най-хитовите, които продават милиони албуми. Те са и една ограничена бройка, а в историята досега са и били най-важните. Тъй като в един магазин има ограничена площ, там ще бъдат изложени тъкмо тази ограничена бройка “оборотни изпълнители”, което и ще насърчава още повече само тяхната продажба. И унификацията на вкусовете.

Само че онлайн търговията променя системата. С минимални разходи в един онлайн магазин могат да се продават хиляди други изпълнители – и тези от средна величина, и почтинапълно неизвестни формации. И ролята на главата е заличена от дължината на опашката – оказва се, че продажбите в нейното протежение (което е неограничено и никога не стига до 0) сумарно надминават хитовите изпълнители, колкото и нависоко да са те.

Просто, нали? Такъв е бизнесът на “иБей”, на “Гугъл” с рекламите, на “Амазон” с книгите – всички те печелят от нишови продукти, които нямат масова популярност, но са достатъчно много, за да сформират завидни продажби. Затова опашките стават все по-дълги и за всички тях има пазар.

Крис Андерсън развива изследването си пространно и с многобройни примери, откривайки правилото на “дългата опашка” къде ли не. Не ще ви преразказвам книгата, тя има сериозни достойнства и твърдо си заслужава прочита.

Ревюта на наши потребители за Дългата опашка: Защо бъдещето на бизнеса е в продаването по малко от повече

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран