Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-23%
knizhka-s-nay-novite-pazeli-poveche-ot-200-zadachi-pazeli-i-glavoblaskanitsi-mensa
Виж откъс

Mensa: Книжка с най-новите пъзели

Наука  / 

Повече от 200 задачи, пъзели и главоблъсканици. Едно сериозно изпитание за вашата съобразителност, предложено от МЕНСА.

Към пълното описание и видео

11.16 BGN Цена:

14.50лв.

11.16лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: Надежда Николова , Rayna Pashova и 7 други

Номер на продукт:

BKBKS000158

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 24.04

Ценова защита

Mensa: Книжка с най-новите пъзели

Ключови характеристики

Повече от 200 задачи, пъзели и главоблъсканици.

Едно сериозно изпитание за вашата съобразителност, предложено от МЕНСА – световна организация на хората с висок коефицент на интелигентност. 

Тук ще намерите стотици предизвикателства – от кръстословици до математически загадки, числови пъзели и логически главоблъсканици. С всеки от тях ще подобрите вашето умение да се справяте с проблемите и ще развиете способностите си да преодолявате препятствия от този род. Разбира се, в края ще откриете и верните отговори.

В тази книжка има над 200 пъзела от най-различни видове. Те са така подбрани, че да покриват всевъзможни области на познанието и понякога да поставят пред вас почти непреодолими прегради. Това ще представлява предизвикателство за вашите интелектуални умения в сферата на логическото мислене, дедуктивните умозаключения, пространствената ориентация, математиката, боравенето с думите. Пъзелите в тази книжка спадат към пет отделни категории, както следва:

  1. Логическото мислене – дава се определено количество информация и вие трябва да предвидите стъпките, по които ще стигнете до верния отговор.
  2. Нестандартното мислене изисква от ума да бъде максимално гъвкав. Това понякога включва и отклонения от очевидно правилния път към решението на проблема. Но да не си помислите, че някои от пъзелите в тази книжка имат произволно или „нечестно“ решение? Нищо подобно – просто в много случаи нещата се оказват не точно такива, каквито изглеждат на пръв поглед. 
  3. Пространствената ориентация е жизненоважен аспект на интелекта. Една от основните предпоставки за висок коефициент на интелигентност е способността да се борави с достатъчно добра визуална абстракция на информацията. Този подход позволява да се правят нови дедуктивни умозаключения, с което наличната информация става по-пълна.
  4. Работата с лексикални модели подобрява както уменията ни в областта на писменото слово, така и на символиката, която е в основата на всяка писменост. Освен че са много важни за интелигентността като цяло, езиковите умения са фундаментална предпоставка и за всички видове комуникация. 
  5. Математическите и информационните пъзели са насочени към упражняване както на познанията, така и към развиване на умението за решаване. Интелигентността е в стихията си, когато, стъпвайки на здрави теоретични основи, се изявява в действителността. Пъзелите ще тестват готовността ви да се справите с математически задачи
  6. Едно от най-силните човешки качества е способността на ума да наблюдава света, да го изследва и да го променя, за да може по-пълно да го разбере. Подобно на физическите упражнения, упражняването на мозъка също доставя дълбоко удовлетворение – както на биохимично, така и на емоционално равнище.

  

 

♦  ♦  ♦

Менса Интернашънъл (на английски език: Mensa International) е най-голямото, най-старото и най-известното дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света. Организацията ограничава членството си само до хора с резултати над 98% от няколко стандартизирани теста за интелигентност (тъй като скалите на различните тестове са различни, точната стойност в точки също е различна). Менса е основана през 1946 г в Англия от Роланд Берил, по професия адвокат, и д-р Ланселот Уеър, също юрист. Името „Менса“ произлиза от латинската дума за „маса“.

Ревюта на наши потребители за Mensa: Книжка с най-новите пъзели

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран