Сюзън Елизабет Филипс

Сюзън Елизабет Филипс

Защото животът е твърде кратък да четеш депресиращи книги“.

Наричат я Кралицата на романтичната комедия и създател на поджанра спортен романс. Родена на 11 декември 1948 г. в Синсинати, Охайо. Има бакалавърска степен по театрални изкуства и известно време преподава в гимназия драма, реч и английски език. Първата и книга „The Copeland Bride“ излиза през 1983 г. под псевдонима Джъстин Коул. Първата ѝ самостоятелна книга „Кой би повярвал?“ излиза през 1984 и се превръща в бестселър. Започнало като на шега писането се превръща в живот.

Бляскаво момиче“ (1987) е първата история от хитовата поредица „Американска лейди“. След излизането ѝ, Сюзън се мести със семейството си в района на Чикаго, където се раждат първите ѝ големи любовни романи – „Мис Каприз“, „Hot Shot“ и „Силата на любовта“. Публикуваната през  1994 г. „Избрах теб“ дава началото на най-популярната ѝ поредица „Чикаго старс“ и е първата и книга, удостоена с награда „РИТА“, най-известното отличие за романтична литература, присъждано от Асоциацията на писателите на любовни романи на Америка. 

Сп. „Romantic Times“ казва за нея: „Никой не може да разказва истории както Сюзън Елизабет Филипс. Нейното уникално умение да съчетава колоритни герои с неповторим хумор ги прави единствени по рода си.“ Тя е единствения петкратен носител на приза „Най-любима книга на годината“ на Асоциацията на писателите на любовни романи на Америка. През 2001 г. е включена в Залата на славата на писателите на любовни романи, а през 2006 г. е удостоена с награда за цялостно творчество.