Епосът “Пъзелмания 2017” от Ozone.bg събра войни на Aniventure Comic Con

За да се сражаваш, не са ти нужни само тривиални оръжия, а предимно лични качества, които превръщат дори най-обикновения молив в меч, а капака от кутията на пъзела – в щит. Това важи особено много за воините-пъзелманиаци, които се явиха да премерят сили в традиционния турнир Пъзелмания, организиран от Ozone.bg. Онлайн магазинът предлага повече от 2500 модела пъзели от различни брандове, повечето на склад, като реагира мигновено с безплатна доставка. Именно Ozone.bg осигури и трите парични награди за състезанието Пъзелмания 2017, а в организацията подкрепа бяха и най-големите пъзелджии – Facebook групата Puzzles Bulgaria.

А, ето и наградите, които бяха спечелени – първа – 1000 лева, втора – 600 и трета – 400 лева. Състезанието се проведе в двата дни на култовия гийк форум Aniventure Comic Con в София, на 9 и 10 септември. Двата основни етапа бяха: квалификации – на които имаше повече от 50 отбора от по двама души, (редиха пъзели от 500 части, предоставен от Ozone.bg) и Финал. При оформянето на отборите имаше няколко вещи “пръста на Съдбата”, които се намесиха. Единият – в последните минути на записването два самородни таланта в реденето се решиха да пробват силите си (двойка с главатар Илиян Спиров) и стигнаха до финала. А вторият беше отчасти с наша подкрепа – една крехка девойка, която сънувала преди няколко дни, че участва в такова състезание (за което даже не е знаела, че се организира) се изправи пред нашия щанд и подскочи от изумление и радост, че ни има. Сега оставаше да ѝ открием партньор. Отне ни съвсем малко време да я запознаем с втората амазонка от тази звездна двойка, която в последствие грабна втората награда в състезанието.

И дойде Финалът – 10 септември – за който се бяха класирали 15 отбора.

Голямата битка започна точно в 14.00 часа. Отборите трябваше да наредят пъзел от 1000 части за максимум 4 часа. Предупреждаваме, че за такъв турнир е трябвало да правите това сами много, много пъти вкъщи, за да бъдете готови за резултатите, на които станахме свидетели! Битката беше не само оспорвана, но и много драматична, особено за третото място. И пак беше потвърдено правилото “И сам войнът е пъзелманиак!”, защото една от двойките най-сериозни претенденти за класиране се… раздели. Спокойно – не е от несподелена любов, а поради бизнес ангажимент на партньора, и на терена – с парченца пъзел в ръце (и дори в уста) – остана Василия Василева или, както я кръстихме – Васи Сторъката. За съжаление регламентът е безкомпромисен и въпреки отличното представяне в битката, времето ѝ не беше сред трите най-добри. А, ето ги и тях:

 

1 място с време 2 часа и 14 минути – Калина Дукова и Теодора Краева

2 място с време 2 часа и 30 минути – Деница Христова и Зорница Тодорова

3 място с време 2 часа и 47 минути – Таня Пенкова и Андрей Георгиев

 

И така – с Comic-Con-ски вкус в устата всички участници в Пъзелмани 2017 финишираха с награди, а ние се надяваме следващия турнир да е още по-героичен и, кой знае, може да стане съизмерим по значение на българското председателство на ЕС?!