Нужна ли е слънцезащита през пролетта?

Липсата на защита за кожата може да доведе до преждевременното й състаряване, загуба на еластичност и тонус.

Помниш ли последния път, когато използва слънцезащитна козметика?
Ако отговорът ти е – миналото лято на плажа, то тогава следващите редове са за теб.
И ще те успокоим – не е нужно да прилагаш методите на китайките и да се пазиш от слънцето с чадър. А просто да носиш козметика с висока защита от слънчеви лъчи, която да слагаш редовно.

Отдавна козметиката за защита от вредните UV лъчи е задължителен продукт за всеки сезон, особено за дамите.
И независимо дали температурите граничат до нулата или са близки до 30 градуса, UV лъчите достигат до земната повърхност и оказват неблагоприятно влияние върху кожата ти. Едно от най-видимите и ясни последствия за кожата от излагането без защита е увреждане на нейното ДНК, което води до по-бързото й състаряване, увреждане на клетъчно ниво, пигментация и др. 

Негативното влиянието от прякото излагане на слънце през пролетта без защита е още по-голямо, след като кожата е била подложена на стресови фактори през зимата като влага, вятър и ниски температури, заради които е загубила еластичността и тонуса си.
Експертите за грижа на кожата на Ozone подбраха продуктите, които ще я защитят по всяко време на годината, независимо дали сте на морето или в града.

Защити фината кожа на лицето 

Преди да нанесеш грим и важно да положиш слънцезащитен крем с висока защита, подсилена срещу UV лъчи. Кремът Bioderma е с високотехнологична защита, която позволява задържането на влагата на кожата, без да я омазнява. Устойчив на вода, топлина и висока влага, той е подходящ за всеки ден независимо от температурните условия. Друга алтернатива на защитен продукт преди да нанесеш грима си сутрин е слънцезащитният крем SVR. Той защитава кожата с UV фактор 50+ като същевременно с това изравнява тена, заличава несъвършенствата и придава блясък на кожата, правейки я здрава и тонизирана през дългите слънчеви дни.
В топлите месеци, когато кожата е изложена на повече слънце и изпотяване, експертите на Ozone препоръчват използването на хидратиращ защитен флуид.

Основната разлика между този тип продукт и стандартен хидратиращ крем за лице е в това, че флуидът е с изключително лека текстура, съдържаща в себе си активни съставки, които абсорбират излишния себум, който се появява заради горещо и влажно време. В състава му отсъстват масла, които да омазнят допълнително кожата. Именно заради това и наличието на натурални съставки и овлажнители я правят по-хидратирана. Експертите ни препоръчват флуида за лице на Avene Sun Invisible с UV фактор 50+, чиято формула защитава от ултравиолетовите лъчи и е водоустойчив.

Избегни неприятното лъщене и омазняване на лицето с комплекта на La Roche-Posay, включващ флуид за лице и слънцезащитен спрей, подходящи за чувствителна кожа. Те са твоята защита срещу фотостареене на кожата, вследствие на слънчевите лъчи, както и от  замърсявания, причинени от околната среда. Продуктите са водоустойчиви и се абсорбират бързо от кожата като й придават матов завършек.

Предпази тялото 

Може би си свикнал да използваш слънцезащита за тяло единствено от юни до август на плажа, но слънцето в града не е за подценяване. Оказва се, че замърсяванията  в градска среда в комбинация със силното слънце водят до редица проблеми на кожата вследствие от потенето и мръсния въздух. Съветите на дерматолозите са да използваш защита за тялото независимо, че си далеч от плажа. В тези моменти флуидният спрей за лице и тяло Vichy ще подсигури защитата на кожата ти от 4 вида вредни лъчи – UVB, UVA, дълги UVA лъчи и оксидативен стрес. Текстурата му подсилва кожната бариера като образува защитен филм, който не оставя следи от нанасяне. 

Друг начин да предпазиш откритите участъци от тялото си е със слънцезащитния спрей Eucerin Sun, който успокоява раздразненията и я защитава от увреждане. Спреят подпомага ДНК-възстановителните механизми на кожата заради богатия състав от глициретиновата киселина.
Верният ти приятел в прякото излагане на слънце е био маслото Cocosolis, което подхранва и хидратира интензивно кожата като същевременно помага за бързото образуване на тен.
Успокой и хидратирай кожата си след продължително излагане на слънце с освежаващия гел-крем за след слънце Bioderma Photoderm. Освен че ще удължи трайността на естествения тен, кремът ще й придаде еластичност и мекота.

Защита за бебета и деца

Защитата на детската кожа по всяко време на годината е не просто задължителна, а жизнено нужна! Причините са безброй – детската кожа е по-тънка и следователно по-уязвима от кожни увреждания. До тийнейджърска възраст кожата се развива и няма достатъчно силна защита от вредните слънчеви лъчи. 

Излагането на детето под вредните UV лъчи за продължително време може да доведе до дълготрайно увреждане на бариерната защита, оставяйки кожата увредена. Затова се погрижи твоето дете да е защитено с правилните и щадящи продукти.
Слънцезащитният спрей Bioderma Photoderm предпазва най-невръстните от UV лъчите. Продуктът е специално създаден да защити деликатната кожа на бебетата с антиоксидантна и широкоспектърна UV бариера.


Хидратирай в дълбочина и защити детската кожа с комплекта от 2 спрея La Roche-Posay Anthelios, които са устойчиви на всякакви метеорологични условия, независимо дали си в града или на плаж.

Слънцезащитният спрей за деца Avène Sun предпазва нежната детската кожа по време на продължителни игри на слънце. С високата си UV защита SPF 50+ и богата на съставки формула, продуктът има успокояващи и омекотяващи свойства върху детската кожа.


Заради съставките си богати на витамин А и провитамин D слънцезащитният спрей Carroten ще задържи влагата като същевременно ще успокои и омекоти деликатната и уязвима детска кожа.

Специалистите ни препоръчват да нанесеш слънцезащита поне 30 минути преди да изложиш кожата на слънце, както и да подновяваш нанасянето през 2 часа.


ВИЖ ОЩЕ ПРОДУКТИ ЗА СЛЪНЦЕЗАЩИТА