Топ 10 заглавия от Онлайн панаира на книгата

Love is in the air, books are everywhere! Така ще изглежда и така ще се усеща седмицата от 29 май до 5 юни тази година. Книги и любов, любов и книги и любов към книгите, или иначе казано започва пролетният Онлайн панаир на книгата на Ozone.bg! Разнообразието ще е голямо. Изобилието – също. Очакват те над 20 000 заглавия с отстъпки до -60%, а в кампанията ще бъдат включени и любимите ни е-книги, разбира се. Вероятността да се изгубиш (кой ли не мечтае за такова изгубване!) сред книги и истории, автори и издателства е направо огромна. Ето защо ти хвърляме няколко (и по-конкретно 10+1) спасителни пояса, които да служат за отправна точка на всички начинаещи книжни приключенци. А пък за всички с опит в книготърсенето – знаете си, това е само мъничка част от цял един свят!

Силоз от Хю Хауи, изд. Студио Артлайн

Апокалипсис. Човечеството оцелява, но как? „Силоз“ рисува от мрачна по-мрачна картина на една реалност, от която направо… те побиват тръпки! Истината е, че настръхваш, докато четеш! Всичко, което се вижда от подземния силоз, в който са оцелелите, е необятна сиво-кафява пустош, осеяна с трупове и кости чак до хоризонта. Всеки дръзнал да излезе, плаща безумна цена. Но въпреки това някои го правят. Защо? Холстън, шерифът на силоза, винаги си е задавал този въпрос. А сега е напът да узнае отговора.

Отвъд магическата пръчка от Том Фелтън, изд. Сиела

Специално за всички фенове на „Хари Потър“ и за всички останали, които може да не харесват историите за малкия магьосник, но пък разбират от добре написани книги и британски хумор.

„Отвъд магическата пръчка“ е забавната, смешна и затрогваща изповед на Том Фелтън (познат и като Драко). Редица любопитни въпроси получават своите отговори: колко силно удря Хърмаяни, колко точно е неловко усещането да те прегърне Волдемор и какви житейски мъдрости споделя Дъмбълдор, когато се усамотите на по цигара. И така, сред мъгъли и магьосници, става ясно колко забавно е да си дете на снимачната площадка и колко самотно е да си възрастен в Холивуд…

Лондон / Париж от Едуард Ръдърфърд, изд. Еднорог

Как да сравняваш два толкова различни града? Решихме да не го правим, а да отдадем заслуженото и на „Лондон“, и на „Париж“. По неповторим и брилянтен начин Едуард Ръдърфърд представя истории, събития и хора, които са белязали света завинаги.

Пред очите ни Лондон се превръща от примитивно селище в модерен град, чието величие е неоспоримо в продължение на векове. Разхождаме се по улиците и прочутите булеварди в Града на любовта и светлината, попадаме в дворците и катедралите, докосваме се до забележителности и до векове културно наследство. Неслучайно авторът на двата романа е наречен биограф на градове. Историята оживява, избери къде – Лондон или Париж?

Забравените в неделя от Валери Перен, изд. Изток-Запад

История за сияйна любов с душа на птица – това е „Забравените в неделя“. Красиво подбрани думи, които докосват, приласкават и не оставят никого равнодушен.

Жустин живее при своите баба и дядо  и се грижи за обитателите на Дома за възрастни хора „Хортензиите“. Повече от всичко тя обича да си говори с пансионерите. Особено с  Елен, близо стогодишната крехка дама, чието минало звучи като приказка. Война, предателство, изкупление и любов – отминала, оставаща, неизказана… сияйна любов. Може ли тъгата да е светла? Колко голямо е човешкото сърце? Четем, четем и…, да, тъгата може да е светла!

Безкраят в стрък тръстика от Ирене Вайехо, изд. Колибри

Ерудирана и интригуваща смесица от история, митология, неизвестни и любопитни факти. Невероятно литературно приключение, което доставя духовна наслада, обогатява и внушава преклонение пред най-доброто изобретение на човешкия ум. (от анотацията).

Каквото и да се каже за „Безкраят в стрък тръстика“, все ще е недостатъчно. Книгата и четенето винаги ще имат място в живота ни – така е било преди векове, така и ще бъде. Доказателството – тази книга.

Атлас. Историята на Татко Солт от Лусинда Райли, Хари Уитакър , изд. Труд

„Атлас. Историята на Татко Солт“ слага точка на поредицата „Седемте сестри“. Но преди точката има много за четене. И преживяване. Както и в останалите книги от сагата, така и тук образите са живи и близки до всеки един от нас, перипетиите на героите са и наши, радостите им – усмивките ни.

Връщаме се назад във времето до 1928 г. и не къде да е, а в Париж. След това – напред в 2008 г. сред вълните на Егейско море. Разкриването на една загадка ще даде отговори на много въпроси, но и ще провокира нови. Готови или не, развръзката е близо!

Всички опасни неща от Стейси Уилингам, изд. Ера

Съществува ли опасност, която може да спре една майка? Не и когато става въпрос за детето ѝ.

Изабел неуморно търси мистериозно изчезналия си син в продължение на година. В отчаянието си приема да участва в популярен подкаст, чрез който да напомня (и на себе си също!), че не се е отказала. Започват да изплуват спомени и вече нищо не е същото. Доверието, силата, болката – всичко е на ръба. До последния ред!

Опасен бизнес от Джейн Смайли, изд. Обсидиан

Представяме ви семейството на Питър Каргил и неговата съпруга Елайза! Годината е 1851 г., а Златната треска е в разгара си! По пътя към бързото забогатяване Питър е убит, а Елайза попада в публичен дом. Макар и трудно, младата жена започва да се приспособява към новия си живот, до момента в който трупове на млади жени не започват да се появяват в покрайнините на спокойното им градче. Бизнесът става опасен! Местният шериф нехае и все някой трябва да се заеме с откриването на убиеца. С тази нелека задача се заемат Елайза и приятелката ѝ Джийн. Малкото калифорнийско градче ще стане свидетел на изненадващи разкрития. Читателят също!

Зеб от Гидеон Самсон, изд. Прозорец

„Зеб“ е историята на един клас. Историята на Имара, Рави, Джейдън, Катинка, Нупи, Макс, Зива, Лев, Анабел, Мерал, Виз, Ози и останалите. И на Ариане, разбира се. Споменахме ли, че Ариане е зебра?

Как се играе на гоненица със зебра? Как учиш математика, когато си зебра? Дъвчат ли зебрите дъвка? И какво можеш да си купиш от магазинче за шеги? Оооо, твърде много въпроси? Напред към отговорите! Забавна, нетрадиционно симпатична и много сърдечна книжка, която рискува да стане любима не само не децата.

Бягство КЪМ вкъщи от Габриела Георгиева, изд. Така започна всичко

Училището – това място, което е толкова обичано, колкото и не! Там Светлинá се чувства неразбрана, не на мястото си. Защото училището не е място за чудеса, а тя вярва в тях. И знае, че е дъщеря на Слънцето. Заедно със Сáми и неговия дядо, слънчевото момиче се впуска в търсене на истини.

„Бягство към вкъщи“ стопля и възражда вярата в чудеса. И в хора също.

ВИЖ ВСИЧКИ КНИГИ ОТ ОНЛАЙН ПАНАИР НА КНИГАТА