Ревю на пъзел “USA, Nevada, Las Vegas”, King

Понякога Съдбата има подозрително чувство за хумор, та я подозираме в качества на добър комик с психическо разстройство. Ето защо и днес правим подобни изводи – когато избирахме настоящата тема, марката и конкретния пъзел, всеки си имаше различно мнение и теглеше в своята си посока. Така и не стигахме до решение дълго време. В такива случаи се тегли чоп, залага се на случайността или се минава към хазарт. За изненада на всички се падна да редим именно Града на хазарта и то във вариант, който не сме ви представяли все още – панорамен. И защото не сме Чичо Чарли (Най-Големия от “Двама мъже и половина”), който със сигурност може да разкаже страшни небивалици за Вегас, решихме да се поразровим за някакви щури неща около Града на греха. Оказа се, че из Вегас кръстосва автобус, който се нарича “Махмурлийски рай” и предлага “облекчаващи махмурлука процедури” (вливане на “магически” коктейли). Тук със сигурност можем да патентоваме нашето шкембе, както и зелевия сок!

Ако сте във Вегас и изпитвате носталгия към родния край, иска ви се да се метнете на някой трактор, за да си припомните миналото, то това е вашия град. В него има полигон, на който изтрещели любители на тежкотоварната техника могат да се пробват да ги управляват. Ако пък сте с “достопочтено” тегло над 160 килограма, можете да ядете на аванта и до спиране на сърцето в ресторант “Сърдечен удар”. А, чували ли сте, че Вегас е бил странна (оказва се в последствие “ракова”) туристическа дестинация, защото в средата на миналия век се е намирал точно до площадка за провеждане на ядрени опити. Всички заведения били обзаведени в “атомен стил”, като дори модата в прическите в околността била повлияна от “атракцията” – приличали на ядрена гъба. По непотвърдени данни в района по онова време имало бум на раковите заболявания… Е, сега във Вегас отново се тълпят болни, но по хазарта хора.

Та така – днес редим панорамния пъзел на “King”“USA, Nevada, Las Vegas”, който е от 1000 части, а кадъра, по който е направен е от световноизвестната фотографка Сузане Кремер (Susanne Kremer).

Издател: King
Име: “USA, Nevada, Las Vegas” Panoramic Puzzles, USA Edition, 1000 части
Фотограф: Сузане Кремер (Susanne Kremer).
Размер:  97 х 34 cm

Кутия:

Тази страхотна панорамна колекция пристига в бели кутии, със стандартния за King размер, но оставаме малко разочаровани от долната й част, защото, както се вижда и на кадъра, е подлепена с тиксо. Иначе отново си откриваме сериен номер, име на пъзела, серия и брой части.

 

Тук имаме и размер, баркод и лого, както и предупреждение да не се дава на малки деца.

Картина:

Лъскава! Светеща! Лас Вегас! Няма как да не ви грабне от пръв поглед! Принтът не само на кутията, но и на самия пъзел е достатъчно добър, за да предаде всяка неонова лампичка светлина по време на заснемането на картината! Детайлите се разпознават без усилия и попадаш в светещата лудница на града, който е с постоянно население около 500 000, а във всеки момент там пребивават около 2 милиона души!

Качеството:

King не предлага дебели парченца, с изключение на някои луксозни серии, но пък за сметка на това всички са добре изрязани и пасват перфектно.

Е, изключваме небето, естествено (просто е черно)! За него, обаче, малко по-късно и то в частта с екшъна!

Реденето:

Можете ли да познаете откъде започваме?  От рамката, естествено. Тук за жалост се оказа, че това не е печеливш ход, защото оставаме в чудене дали правилно сме наредили черната част, тъй като последното парченце влиза с малко повече натискане (а ние не работим с груба сила, защото сме естети!). Засега оставяме нещата така…

Отделяме няколко от по-големите сгради – Caesars Palace, Trump, Treasure Island и лилавия хотел Flamingo.

Завършването им продължава и след отделяне на очевидните парченца, тъй като от толкова много прозорчета не сме сигурни кое къде точно е!

След тях се появяват още няколко хотела и булеварда между всички лъскави табелки.

А ето го и виенското колело.

После започваме просто да попълваме празните местенца, докато стигнем до дупчиците по Venetian Palace и разберем, че нещо куца!

Не, нямаме липсващо парченце, но пък имаме такива, които очевидно са на мястото си, но просто не влизат на него… Оказва се, че проблемът е в любимото ни черно!

Махаме голяма част от черната рамка и донареждаме всичко останало.

Накрая, искаме-не искаме, стигаме до небето! С няколко размествания подреждаме парченцата под рамката, а след още 4-5 пренареждания на рамката успяваме все пак успешно да завършим картината!

Истинско предизвикателство, но удоволствието от крайния резултат си заслужава!
Е, сега можем да “се здрависаме” с някой еднорък бандит. Току виж ни излязъл късмета!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.