романтични книги за Св. Валентин

Аз чета за Свети Валентин

Книжните мишлета от „Аз чета“ си падат по любовта, вероятно защото екипът е предимно дамски (какво ли са ни подготвили за 8-ми март?). Така че можете да надникнете в техния списък с 10 романтични книги, напълно подходящи за Светивалентински подарък за половинки и не само:

„Прокълнатите любовници“ на Мишел Пейрамор – Ще ви срещне с Жорж Санд, една жена, която отправя предизвикателство към порядъка от своето време. Жена, която ще спечели любовта на двама гении. В нея се влюбват Алфред дьо Мюсе и Фредерик Шопен

„Любовта през вековете“ от Станимир Йотов, съставител – Книгата е събрала историите на най-трагичните и известни любовници от древността до наши дни. Тяхната съдба е устояла забравата на времето и техните имена все още вдъхновяват и разчувстват човешките сърца.

В черно като полунощ“ от Тери Пратчет – Може би за всеки читател, пристрастен към Тери Пратчет и не пропуснал негова книга, ще се стори странно присъствието му в тази колекция. В новата книга ще се срещнете отново с грамаданската вещеричка Тифани Сболки, ще тръпнете впогнуса от Лукавеца, ще се радвате на появата и на старите любими Леля Ог и Баба Вихронхрав, странния народ Нак Мак Фигъл, чиито речник ще ви кара да препрочитате по няколко пъти изреченията, но вътре из страниците някак странно и напълно естествено из цялата бъркотия и летене с метли ще се прокрадне любовта. И няма да усетите все пак колко сте се вълнували до последните думи: „ще бъдеш ли тъй добра да ми кажеш какъв е звукът на любовта?“

„Любовни писма от знаменити личности“ – Преди фейсбук и преди смс, двойките са си изпращали писма. Усетете част от тръпката при получаването на така жадуваното писмо от любимия и вълнението докато четеш изписаните на ръка думи. Надникнете за малко в интимния и личен свят на някои от знаменитите личности от миналото и вижте как са обяснявали в любов.

„Изгубеното езеро“ от Сара Адисън Алън – Петият роман на Сара Адисън Алън е също толкова нежен, красив и жизнерадостен като предишните й творби. Всеки от героите й е особен образ със своя лична драма и още по-характерна малка лудост, чиито корени проследяваме далеч в миналото им – персонажи, към които е изключително лесно да се привържеш.

„Жената жерав“ на Патрик Нес – Топла и уютна книга, която не се задъхва от напрежение, а просто се лее. Роман приказка, който няма да спре сърцето ви, но ще го напълни с чувство и ще ви накара честичко да поглеждате нагоре, търсейки ранената птица от легендата, която да излекувате и която да ви се отплати с късче смисъл.

„Мъглите на Авалон“ от Марион Зимър Брадли – Пресъздава една от най-любимите легенди – за крал Артур и рицарите на Кръглата маса, но за разлика от многобройните други интерпретации на историята обаче, тази е посветена на обаятелните дами и могъщите жрици от епоса. Чрез героините си Марион Зимър Брадли показва какво означава да бъдеш жена – изследва женствеността и нейната сила в един свят, чиито ред и закони се определят от мъжете и непрестанните им битки.

„Наръчник на оптимиста“ от Матю Куик  – Ще ви помогне да приемете по-лесно факта, че всеки от нас върви по поточната линия с определени боклучави или дефектни механизми, които понякога пречат на функционирането ни като личности… но пък са си наши

„Големите любови на български артисти, музиканти и художници“ от Венелин Митев – Над 50 любовни истории на български артисти, музиканти и художници от близкото и далечното минало, поднесени с целия опит на нещастната и щастливата любов. Заслужава си да надникнете.

„В невидимата кула“ – любовна лирика от Любомир Левчев – Поетична класика, събрала най-доброто от лириката на Левчев. Дори да не знаете кой е той, ще разпознаете стиховете му. Изящен подарък, който може да разтопи всекиго.