Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Конструктор Playmobil - Тайна драконова крепост

Конструктор Playmobil - Тайна драконова крепост

Конструктори

Търсите откраднатия син магически кристал, скрит някъде из подземията на страховития Драконов замък? О, ето как можете да го намерите с помощта на великолепния конструктор на Playmobil – Тайната крепост на Дракона.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

TYCN0000925

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.03

Ценова защита

ПРОМО

Конструктор Playmobil - Тайна драконова крепост

Ключови характеристики

 • Предназначение:За забавление и възпитание
 • Материал:Пластмаса
 • Батерии:1
 • Батерии в комплекта:Не
 • Каталожен номер:290966
 • За възраст:4-7 години, 8-12 години
 • Тип батерии:AAA
 • Баркод:4008789054807
 • Подходящ:Момчета, Момичета
 • Цвят:Многоцветен
 • Име:Конструктор Playmobil - Тайна драконова крепост
 

Търсите откраднатия син магически кристал, скрит някъде из подземията на страховития Драконов замък? О, ето как можете да го намерите с помощта на великолепния конструктор на Playmobil – Тайната крепост на Дракона. Фортът е защитаван от два сини дракона, които няма да позволят на никого да се доближи. Дълбоко в замъка са и крадците, задигнали вълшебния кристал. Той е скрит надеждно зад решетка и е на специален пиедестал. Да се доберете до него не е толкова лесно, защото на покрива на крепостта има работещо оръдие, което се зарежда със снаряди и може да ви отреже пътя. 

От покрива, до залата води специален тунел, в който фигурките на войниците могат да попаднат с дърпането на лоста до капандурата. На големия дракон може да се постави една от двете фигурки на войници, включени в комплекта. Главната порта е с решетка, която се вдига. За двете фигурки на войниците има различни оръжия – копия, брадви, даже факли. 

За да засвети в синьо кристала, сложен на драконовата поставка, е необходима една батерия от 1.5 V, AAA . В кутията ще откриете подробни инструкции за сглобяване на замъка. Препоръчва се за деца над 5 години.

За Playmobil

Както всички приказни истории и тази започва с „Имало едно време…“, а ние ще я продължим така – „… Имало е, но има и сега немска компания, която произвежда детски мечти, забавления, смях и всякакви приключения, които децата получават при игрите с удивителните им подвижни фигурки Playmobil.“

А ето кой стои зад „Плеймобил“… Корените на историята на „Geobra Brandstätter Stiftung & Co.KG“ – немската компания, която произвежда марката от 1974 г., достигат до далечната 1876 г. Тогава майсторът на ключове Андреас Брандщеттер си имал работилница във Фюрт и така създал бизнеса, който неговия син и след това внук щели да развият, променят и адаптират към съвременните пазари, материали и потребности на най-взискателните клиенти - децата. Като начало производството било преместено в Цирндорф, като стартирали и нови продукти – касови апарати, телефони и различни аксесоари за оборудването на търговски обекти. Именно тогава, в първата трета от XX в., компанията променила името си на „Geobra“ (от Georg Вrаndstätter).

В средата на века, обаче, се появил нов материал, който не само бил по-евтин от метала, но и се обработвал много по-лесно – пластмасата. Тогава амбициозният Хорст Брандщеттер изобретил машина, която произвежда от пластмаса супер модерните по онова време обръчи за въртене. Това донесло големи печалби и дало стимул на техническия отдел на Geobra да експериментира и предлага нови продукти от иновативния материал. За баща на Playmobil обаче, се смята немският изобретател Ханс Бек, който до тогава правел умалени модели на самолети за Geobra.

Първите човечета от марката били индианци, строителни работници и рицари. Две години по-късно на пазара се появява и първата женска фигура, а през 1981 г. - такива на момчета и момичета с височина 5.5 сантиметра, както и на бебета – 3.5 сантиметра. Така семейството вече е пълно. Благодарение на технологиите и многокомпонентното изливане на частите, от 1982 г. фигурите са с телесен цвят на кожата и с подвижни ръце. Постепенно формата на телата им също се изменя – през 1987 г. излиза играчка-пират, който е със заоблено коремче. Появяват се и различни аксесоари – дрехи, обувки, поли, жилетки, якета, както и серията 1.2.3 – за най-малките на възраст над 18 месеца. Следват играчките-футболисти с функции да шутират (излизат през 2006 г.), както и много желаните от децата фигурки по бански костюми за игри на плажа.Фигурите са представени още същата година (1974 г.) в Нюрнберг, на Международния панаир за детски играчки. И пътят им до днес е славен. Постепенно колекцията на Playmobil става все по-богата – с фигури на хора от различни професии – фермери, пожарникари, полицаи, астронавти, тайни агенти, от различни епохи. Излизат и куклички на животни, на аксесоари и различни машини за тях, къщи и др. По последни данни към 2016 г. (от 1974 г.) са произведени около 3 милиарда усмихнати фигурки Плеймобил, обединени в около 30 теми, разпространени в повече от 100 страни по света. За произхода им компанията с гордост казва: „Произведени са в Европа“.

През 2011 г. излиза серията Playmobil „Фигури“, които са в нови, „мистериозни“ опаковки. Каква е изненадата на феновете, когато откриват, че фигурите вътре не са сглобени, предлагат нови предизвикателства и дават много нови възможности, защото частите могат да се комбинират и разменят между отделните комплекти. Една година по-късно се появява бременната кукла-майка, както и 6.5-сантиметровото джудже от серия 3. Междувременно излизат и серии с дрехи и аксесоари, които момичетата са чакали отдавна. С тях игрите стават безкрайни.

През 2014 г. марката бележи своя 40-годишен юбилей и не спира да изненадва почитателите си – излизат фигури на хокеисти с леко свити ръце и крака, както и с възможност за удар със стик в ръка. Те са много по-динамични и веднага се харесват на децата и колекционерите. Появяват се и първите деца-герои от TV сериал – Руби, Алекс, Туинкъл и Джен, които са с височината на „възрастните“ Playmobil – 7.5 cm.

През 2015 г. се навършват 20 години от появата на първата фигурка на марката - Дядо Коледа. По този случай е направено юбилейно издание с размер XXL – 65 cm.

Както вече споменахме, до 2016 г. 3-те милиарда произведени куклички Playmobil са практически по целия свят, като особено ценни и търсени от колекционерите са лимитираните серии (например произведени по поръчка на различни компании). До момента фигурите на марката са в 5100 разновидности, а ако всички се подредят една до друга хванати за ръка, биха обиколили Земята 3.6 пъти. И това съвсем не са единствените изненадващи цифри – всеки миг населението на планетата ни се увеличава с 2.6 човека, а в същото време „прираста“ на произведените Playmobil е с 3.2 фигурки.

И историята продължава…

Ревюта на наши потребители за Конструктор Playmobil - Тайна драконова крепост

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран