Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Произход – книга на Дан Браун  на специална цена преди премиерата

Обратно към всички
Аз, Жустин, или неволите на невинността. Джезуалдо, или неволите на жестокостта

Аз, Жустин, или неволите на невинността. Джезуалдо, или неволите на жестокостта

Друга проза  / 

Ириния Делина е поетеса, философ, музикант, сценарист и художник. Автор е на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката, проект за театър на инте...

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKN02163

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 21.11

Ценова защита

Аз, Жустин, или неволите на невинността. Джезуалдо, или неволите на жестокостта

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:260
  • Общи:От български автор
  • ISBN:9789549757538
  • Жанрове:Съвременни
  • Тегло:1 kg

Ириния Делина е поетеса, философ, музикант, сценарист и художник. Автор е на множество стихосбирки, трактати по философия на езика и философия на музиката, проект за театър на интелектуалната чувствителност, изследвания в областта на моделите на съзнанието и квантовата физика. Участва в авангарден научен проект за изследване на вакуума.

Книгата "Жустин и Джезуалдо" определено е ново явление в българската джендър теория. Тя се състои от две части, "Жустин" и "Джезуалдо", като първата се опитва да възроди радикалния феминизъм в духа на Люс Иригаре, а втората - да открие маргиналните полагания на мъжкото чрез Шекспир. Важно е и това, че тези теоретични търсения са представени в художествена форма. "Женската" част съчетава в себе си философското есе и поезията, а "мъжката" част е пиеса. Авторката (или нейният литературен образ, кой знае) се обръща към Жустин на Маркиз дьо Сад и говори за унизената и изгубена женственост. Джезуалдо е владетел, но и майстор на мадригали, музикант, шекспиров меланхолик. Той е също така и един от най-прочутите убийци на всички времена и неговата драма е, че тъкмо престъплението ражда неговия талант. Присъствието на простонародните персонажи Вини и Луцио във втората част допуска тя да бъде четена и като шекспировска реплика към "Розенкранц и Гилденщерн са мъртви" на Том Стопард.

Книгата е двуезична - на български и на английски.

Ревюта на наши потребители за Аз, Жустин, или неволите на невинността. Джезуалдо, или неволите на жестокостта

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран