Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Химн (+ СD)

Химн (+ СD)

Друга проза  / 

Химн е антиутопичен разказ за тотално колективизирано общество, чиято истинска цел е убийството на човешкия дух. Книгата се предлага с аудиодиск, озвучена от Татяна Лолова.

Към пълното описание и видео

10.00 BGN Цена:
10.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Стойчо Бозуков , Адисън и 1 друг

Номер на продукт:

BKBKN000098

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 21.03

Ценова защита

Химн (+ СD)

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:72
  • Препоръчано:Книголандия
  • Език:Български
  • Баркод:9789548585217
  • ISBN:9789548585217
  • Каталожен номер:1010568
  • Жанрове:Антиутопии, Съвременни
  • Тегло:1 kg

"Химн" е антиутопичен разказ за тотално колективизирано общество, чиято истинска цел е убийството на човешкия дух. Това е първата творба на Айн Ранд, в която тя прави ясно разграничение между колективистичните ценности на равенството и братството и продуктивните ценности на постиженията и индивидуализма.

Произтичащите от приемането на колективизма като морална ценност последици са показани с изключителна прозорливост ("Химн" е написан преди известните антиутопии на Джордж Оруел). Истински блиц-манифест на индивидуализма, който всеки уважаващ себе си, стремящ се към успеха човек трябва да прочете.

Айн Ранд

Ражда се с името Алиса Зиновиевна Розенбаум на 2 февруари 1905 г. в Санкт Петербург; умира на 6 март 1982 г. Учи история, философия и кинематография и се влюбва в американското кино. Подложена на натиск от комунистите, тя решава да емигрира в САЩ. Сменя името си на Айн Ранд и се превръща в един от най-известните философи на ХХ в. Създател на т. нар. обективизъм. Страстен защитник на свободната воля, свободата, социалната справедливост. Творчеството ѝ включва сборници с есета в сферата на етиката, политическата философия и епистемологията; романи, сценарии и адаптации за киното. Романът ѝ Атлас изправи рамене е се нарежда по популярност веднага след Библията. Идеите ѝ оказват силно влияние на либералната икономика (най-вече в САЩ) и се подкрепят от мислители, сред които са психотерапевтът Натаниъл Брандън, икономистите Алън Грийнспан, М. Нортроп Бюхнер, Лудвиг фон Мизес, писателят Тери Гудкайнд, президентът Роналд Рейгън. Измежду най-известните ѝ книги са Ние, живите, Изворът, Добродетелта на егоизма, Капитализмът: Непознатият идеал и Философията: Кому е нужна.   

Ревю от Книголандия

Книголандия

Какво става, ако думата “Аз” изчезне от речника на хората? Ако “ние” става естествено обозначаване на принадлежност, а идеята за индивидуалност е незаконна и считана за срамна и отвратителна?

Първото впечатление от “Химн” е именно сложната конструкция на изреченията, която изключва личната гледна точка. Ето как се представя главният герой: “Казваме се Равенство 7-2521, както пише на стоманената гривна с името, каквато всички носят на лявата си китка. На двайсет и една години сме. Висок сме метър и осемдесет и три и това е тегоба, защото няма много хора с този ръст.”

Героят е с дух на откривател, но в неговото общество няма право на избор на бъдеще – назначен е за метач. В разрез с установените и ненарушими правила решава да се влюби и по-лошо – да нарече любимата си с лично име. И така да й придаде индивидуалност. Да я отличи от масата. И проблемите започват…

Виж още

Ревюта на наши потребители за Химн (+ СD)

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран