Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Човекът, който обичаше Стивън Кинг

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

Ибис  / 

В този изключително богат в жанрово отношение сборник изкушеният да отгърне страниците читател ще открие и първокачествено крими („Арлекин“), и жесток психотрилър („Докъде водят мечтите“), и смразяваща антиутопия („Бягството“)...

Към пълното описание и видео

11.90 BGN Цена:
11.90лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.

Номер на продукт:

BKBKN000130

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Човекът, който обичаше Стивън Кинг

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:252
  • Общи:От български автор
  • Препоръчано:Книголандия
  • Език:Български
  • Баркод:9789549321975
  • ISBN:9789549321975
  • Каталожен номер:IBIS
  • Жанрове:Сборници

В този изключително богат в жанрово отношение сборник изкушеният да отгърне страниците читател ще открие и първокачествено крими („Арлекин“), и жесток психотрилър („Докъде водят мечтите“), и смразяваща антиутопия („Бягството“), и исторически екшън („Котешкият господар“), и сюрреалистичен лиризъм („Жените на живота ми“), и магически реализъм („Видеокасети“), и неумолима психологическа проза („Човекът, който обичаше Стивън Кинг“)...

„Голямо впечатление прави ефирната лекота, с която младият автор обрисува характерите на своите герои, тънкият му усет за фабулно действие и ювелирното балансиране на границата между реалността и фикцията. Качества, без които литературата престава да бъде литература.”

Адриан Лазаровски

„Авторът е изключително сладкодумен и историите му хващат. Определено са „creepy“”

Александър Драганов

„Бранимир се е разпрострял нашироко в намирането на злото, което броди около ни.”

Христо Блажев

„Стилът на автора е увлекателен и лек. Текстовете му са сюжетни, в тях има много действие и диалог, за кратко време се случват доста неща. Описанието е по-скоро храна за въображението на читателя, но там където го има, авторът залага на детайлите. Разказите знаят точно кога да спрат и те оставят жаден за още.”

Тихомир Димитров

Ревю от Книголандия

Книголандия

Още в началото ще започна с двата най-силни за мен разказа в сборника – “Видеокасети” и “Страх от страха”. И двата имат любимия ми елемент – изненадващ край, който преобръща нещата или вкарва доза черен хумор, от които по жилите ти потича огън. В първия екзистенциалният (нарочно я използвам, за да ви уплаша!) избор между хорър филми и порно запраща героя в ада, а във втория класическата ситуация на деца, разказващи си страшни истории, завършва не по класически. Непосредствено зад тях се нарежда водещият текст – “Човекът, който обичаше Стивън Кинг”, чийто герой трябваше да изобразя на корицата. Въпросният Стефан Кралев е пълно куку, който затъва в личната си мания по Краля на ужаса и няма да се спре пред нищо да стигне до поредната му книга. Изключително як елемент е идеята хахавелникът да преписва книгите на Кинг, вживявайки се в някаква форма на вплътяване в него, само включването на самия автор в края ми дойде малко в повече, катастрофата беше достатъчно символична и указателна.

Бруталиии, бруталии – “Благословеният, вещицата и дяволът” е великолепна гавра с религията, но малко се минава границата на поносимото с “ритуала” по изгонване на духовете. Тук обаче говори по-скоро личната ми непоносимост към гадостите, които знам, че доста други хора харесват. Безпричинното насилие и кървищата доминират в “Хижата” и “Докъде водят мечтите”, които за мен са откровената и безмилостна разправа на Бранимир с реалностите в България около издаването и литературните конкурси. Не съм напълно съгласен, но има право за някои неща, които са видимо безумни, в мигове на бяс и на мен ми се е струвало, че бих сял ужас около ми. “Любов моя, ангел мой” има силно преобръщане на ролите на ловците и жертвите, подобен разказ имаше и в друг проект, в който Бранимир има пръст – “До Ада и назад”.

Заглавният разказ – “Арлекин” – си е чисто криминале и ме запали да почета за играта Го, наистина много интересна чудесия е това. “Бягството” се развива около интересна идея, но хепиендът помрачи очакването ми за рязко обръщане на действието срещу беглеца. “Жените на живота ми” е яка импресия с остър край. Мнооого остър край.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Човекът, който обичаше Стивън Кинг

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран