Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Фантаstika 2010-11

Фантаstika 2010-11

Научна фантастика, фентъзи и хорър  / 

Алманахът ФантАstika излиза от 2007 г. като издание за хора със страстен ум и мъдро сърце, за читатели, способни да се вдъхновят от идеи и проекти, правещи света по-добър

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKF000114

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Фантаstika 2010-11

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:420
  • Общи:От български автор
  • Препоръчано:Книголандия
  • ISBN:9789547614956
  • Жанрове:Научна фантастика
  • Тегло:1 kg

"Алманахът ФантАstika излиза от 2007 г. като издание за хора със страстен ум и мъдро сърце, за читатели, способни да се вдъхновят от идеи и проекти, правещи света по-добър, и да различават моментния чувствен гъдел от дълбокото вълнение, породено от значимите неща. Това е водещият принцип и на алманаха за 2010 - 2011 г., в който колоси на световната фантастика като братя Стругацки, Рей Бредбъри, Станислав Лем и Алфред ван Вогт съжителстват с авторите от някогашния софийски клуб "Иван Ефремов" и с днешните български фантасти-ентусиасти - от Григор Гачев, Красимир Георгиев, Александър Карапанчев и Атанас П. Славов до младите автори от клуб "Светлини сред сенките". Не са забравени и новоизлезлите книги, и фантастичното кино, и компютърните игри, и наболелите проблеми за бъдещето на Земята и човечеството. Тази главозамайваща панорама на фантастиката, фастастологията и футурологията се допълва от великолепните офорти на братя Касапян и от цветно приложение, представящо най-значимите в момента български художници-фантасти."

Ревю от Книголандия

Книголандия

Доста време отне появата на следващия фантастично-фантазмологичен алманах след “ФантАstika 2008”, но времето определено не е пропиляно напразно. Типично за жанра, няма как да бъдат направени каквито и да било обобщения, изключая видимата внимателна подборка на всичко, което се е преборило с кръв и огън, за да влезе зад красивата корица. Сред страниците на “ФантAstika 2010-11” се реят планети, галактики, извънземни, човешки душевини, възможни бъдещета, невъзможни реалности…

Ще прегледам последователно някои от нещата, които ми направиха впечатление, няма как, а и едва ли е нужно, да включвам всичко налично, алманахът е наистина страхотен и ми вдъхва сериозни надежи в бъдещето на фантастиката по нашите ширини.

“Чудовището” на Алфред ван Вогт обследва идеята за свръхчовеци, погубени от невиждана катастрофа и върнати към живот от извънземна цивилизация, която си няма и идея какъв трън в задника си вкарва. Честно казано, далеч по-логично и банално щеше да е земляни да откриват подобни извънземни, но смяната на гледната точка действа доста освежаващо.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Фантаstika 2010-11

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран