Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Казуси по наказателно право - обща част

Казуси по наказателно право - обща част

Професионална и справочна литература  /  ,

Книгата е насочена главно към студентите по право, затова казусите и въпросите към тях са формулирани с цел учебната материя да бъде усвоявана по-ефективно и пълноценно. Трето издание

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKE00589

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 24.03

Ценова защита

Казуси по наказателно право - обща част

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:384
  • Година:2013
  • Вид:Закони
  • Баркод:9789547308398
  • ISBN:9789547308398
  • Каталожен номер:30266
  • Жанрове:Право
  • Тегло:1 kg

След успеха на първото и второто издание на „Казуси по наказателно право – обща част“ излиза от печат и третото преработено и допълнено със съдебна практика издание. Книгата е насочена главно към студентите по право, затова казусите и въпросите към тях са формулирани с цел учебната материя да бъде усвоявана по-ефективно и пълноценно. Подборът на казусите, систематизацията на въпросите към тях и запознаването с основната съдебна практика целят максимално разбиране и усвояване на наказателноправната материя. Практическата ориентация на този сборник с юридически задачи ще помогне на студентите да придобият умението за формулиране на правилни въпроси и мотивирани правни решения, съобразени с действащото право.

Сборникът е полезен и за юристите, които се подготвят да се явят на изпити за постъпване на работа в органите на съдебната власт или в адвокатурата, които също са под формата на решаване на казус, тъй като към всеки казус са зададени и допълнителни въпроси с по-висока степен на сложност, с които авторите целят да провокират анализа. Идеята е бъдещите юристи да развият способността за обосноваване на една или друга теза, за да бъдат приложени конкретно натрупаните до момента абстрактни теоретични знания.

Изданието се отличава от предходното в няколко посоки с идеята да бъде максимално полезно. Голяма част от казусите са осъвременени и допълнени. Прецизирана и допълнена е съдебната практика, като същевременно към нея са добавени всички решения на Конституционния съд и на Общото събрание на Наказателната колегия на ВКС, имащи отношение към съответната материя. Сега практиката обхваща периода 1955–2012 г.

Ревюта на наши потребители за Казуси по наказателно право - обща част

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран