Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Журналистическа етика

Журналистическа етика

Професионална и справочна литература  / 

Етиката на журналиста е висш белег за професионализъм и отговорност към обществото. Книгата на Джон Мерил представлява мащабно изследване върху философските устои на журналистическ...

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKI01270

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.06

Ценова защита

Журналистическа етика

Ключови характеристики

Етиката на журналиста е висш белег за професионализъм и отговорност към обществото. Книгата на Джон Мерил представлява мащабно изследване върху философските устои на журналистическия морал. Авторът анализира съвременното състояние на журналистиката и проблемните области в отношенията между обществото и медиите. Задълбочено са разгледани причините за публичното недоверие към журналистите и разпространеното схаващане, че те са "социални злодеи", които разпръскват повърхностна, негативна и сензационна информация, "вредна за общественото здраве".

Проблемите на свободата, истината, обективността и етиката са пречупени през философията на водещи световни мислители като Аристотел, Платон, И. Кант, А. Камю, Дж. С. Мил, Конфуций, Дж. Лок, Н. Макиавели, Е. Бърк, А. Кожибски и др.

Етиката става все по-важна част от журналистическата практика и образование. Книгата на Джон Мерил е насочена преди всичко към студентите, новото поколение журналисти. Към всяка глава авторът предлага въпроси и казуси за анализ, които ще помогнат на бъдещите журналисти да намерят свои собствени етични стандарти и да постигнат по-високи етични нива. Наред с това целта на автора е да им помогне да разпознаят собствената си стойност на индивиди и същевременно да оценят стойността на общностите, в които живеят и работят.

Ревюта на наши потребители за Журналистическа етика

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран