Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Луканов за кризата

Луканов за кризата

Сиела  / 

Второ допълнено издание. Сборник документи, които точно и безпристрастно очертават първите години на прехода.

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKI01266

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 19.06

Ценова защита

Луканов за кризата

Ключови характеристики

Второ допълнено издание

Тази книга е особена и по съдържание, и по форма. Тя не е увлекателен роман, нито публицистично есе. Тя е сборник от документи, които безпристрастно очертават изминатия през последните три години от страната път. Книгата се опитва да обясни мъчително извървения друм - от отживяващия тоталитаризъм към зараждащата се демокрация. Тя показВа съмненията, но и прозренията за това кой е спасителният път на България, как да премине страната възможно най-безболезнено от командно-административната към пазарната икономика. И поставя не по-малко важния и съдбоносен въпрос - как да се излезе от задълбочаващата се криза, как да се опази достойнството на собствения народ. 
Барух Шамлиев, 1992 г.

 

"Опoнeнтитe на Aндpeй Луканoв пpoдължават да гo xулят и да изнамиpат нoви и нoви „аpгумeнти“, c кoитo да гo уличават катo винoвник за кpиминалния пpexoд. И зад кoитo да кpият гузната cи cъвecт. Днec тoй нe мoжe да им oтгoвopи така, кактo cамo тoй – пoзнаващ в дeтайли икoнoмичecкитe пpoцecи в Бългаpия oт 1976 гoдина дo пocлeднитe cи дни – би мoгъл да гo напpави.
Пpeиздавам книгата „Луканoв за кpизата“, кoятo тoй напиcа в килията на Развигop, c надeждата, чe нeпpeдубeдeният читатeл щe намepи в нeя нeoбxoдимитe факти, за да напpави coбcтвeната cи oцeнка – или пpeoцeнка – за Aндpeй Луканoв. Данo тази книга пoмoгнe пoнe малкo да гo изчиcтим oт клeвeтата. Слава Бoгу, тoй уcпя да я напишe. Tака, oт нeбитиeтo, тoй пpoдължава да oтcтoява cвoята чecт."
Лилия Гepаcимoва

Ревюта на наши потребители за Луканов за кризата

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран