Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Мисия Лондон

Мисия Лондон

Сиела  / 

Това е един истински европейски комичен роман в добрите традиции на П. Г. Удхаус, Роалд Дал и Том Шарп. В "Мисия Лондон" има отлично повествование, усет за детайла, свеж хумор и най-важното - чувство за мярка.

Към пълното описание и видео

12.00 BGN Цена:
12.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: ELENA

Номер на продукт:

BKBKC000055

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 25.03

Ценова защита

Мисия Лондон

Ключови характеристики

Това е един истински европейски комичен роман в добрите традиции на П. Г. Удхаус, Роалд Дал и Том Шарп. В "Мисия Лондон" има отлично повествование, усет за детайла, свеж хумор и най-важното - чувство за мярка. Изобщо не е пресилено твърдението на Георги Цанков, че това е най-смешната книга в новата българска литература. Ситуациите са български, а хуморът, с който са описани, е тънък английски. Много силно е изкушението да се каже, че по самоирония и жилеща сатира творбата на Алек Попов се нарежда до класика и негов съименик Алеко Константинов.
Христо Кьосев, в-к. 24 Часа

Алек Попов

Роден в София през 1966 г. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ“ и българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като редактор, уредник в Националния литературен музей и е бил културно аташе в българското посолство в Лондон. На 24 октомври 2012 г. Алек Попов е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките в направление „Творци на изкуството“. Пише разкази, романи, радиопиеси, сценарии за игрални и документални филми. Негови творби са превеждани на унгарски, сръбски, чешки, полски, словенски, датски, английски, немски, френски, турски, албански и са включени в няколко чуждоезични антологии. Книгите му са носители на редица литературни награди, сред които Българската награда за фантастика „Гравитон“ (1995), наградата „Хеликон“ за най-добра белетристична книга на годината за сборника Ниво за напреднали (2002), наградата „Елиас Канети“ за Черната кутия (2007). През 2012 г. получава отличието „Четящият човек“.

Ревю от Аз чета

Аз чета

Алек Попов несъмнено е един съвременните автори в родната литература, за които се обсъжда, говори и пише много. Нямаше как най-накрая да не си купя нещо негово. И така, стоя в книжарницата и се чудя дали да бъде “Черната кутия” или може би “Мисия Лондон”? В крайна сметка избрах последната вероятно заради определението “най-смешна книга в новата българска литература”. А тя наистина е смешна :)

Става дума за българското посолство в Лондон, където живеят няколко късметлии, успели да избягат от родината, която за тях представлява по-скоро зла мащеха, а не любяща майка. Всеки един от героите в посолството живее в своя свят със своите притеснения, били те липсата на секс или липсата на функционираща прахусмукачка. Ежедневието им е толкова по нашенски безумно, че си склонен да се запиташ дали действието все пак не се развива в България?! Но не, в тази книга става дума за Лондон, патици с микрочипове, принцеса Даяна и дори Кралицата – нищо, свързано с България и едновременно с това обвързано с България.

Спокойно мога да кажа, че в “Мисия Лондон” аз лично откривам съвременния Бай Ганьо, който вече е истински европеец, но отново “все не е дотам”. И той пак е смешен, но и леко жалък. Четейки книгата, мислено набелязвах различни комични моменти и случки, шантавата развръзка обаче буквално ме шамароса и изведнъж видях как смешното се превръща в трагично. А понякога ние сме точно такива, да не се лъжем. Още много мисии трябва да изминат, за да ги стигнем.

Честно мога да кажа, че “Мисия Лондон” наистина много ми хареса! Стилът на Алек Попов също определено ми допадна – изчистен и лесен за четене. Малко ми прилича на Алеко, а може би си въобразявам. :)

Ревюта на наши потребители за Мисия Лондон

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран