Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Инес, моя душа

Инес, моя душа

Колибри  / 

Съдбата на една необикновена жена, която тръгва за Новия свят и открива страстната любов.

Към пълното описание и видео

15.00 BGN Цена:
15.-лв.
Заяви За да запазите този продукт, трябва да влезете в своя профил или да се регистрирате.

Номер на продукт:

BKBKN000185

Наличност:

Изчерпано количество

Ценова защита

Инес, моя душа

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:364
  • Препоръчано:Аз чета
  • Език:Български
  • Баркод:9789545297526
  • ISBN:9789545297526
  • Каталожен номер:1006306
  • Жанрове:Съвременни, Драма
  • Тегло:1 kg

Съдбата на една необикновена жена, която тръгва за Новия свят и открива страстната любов.

"Предполагам, че ще поставиш мои статуи по площади и че ще има улици и градове, наречени с моето име, както ще има такива на името на Педро де Валдивия и други конкистадори, ала стотици отрудени жени, основали селища, докато мъжете им воювали, ще потънат в забвение." Това са думи на Инес Суарес - млада, бедна испанска шивачка, която тръгва за Новия свят да търси съпруга си, изгубен отвъд Атлантика в преследване на своята мечта за слава. Тя също копнее да изживее живот, изпълнен с приключения, забранен за жените в тесногръдото средновековно общество. В Америка Инес не намира мъжа си, но затова пък открива страстната любов с Педро де Валдивия, фелдмаршал при Франсиско Писаро, редом с когото Инес преживява рисковете и несигурността на конкистата и основава вицекралството в Чили. В този епичен роман любовта представлява глътка въздух насред грубостта, насилието и жестокостта на един незабравим исторически момент. С перото си Исабел Алиенде показва, че действителността може да бъде също толкова или дори по-удивителна, отколкото най-добрите литературни произведения, и не по-малко завладяваща.

Ревю от Аз чета

Аз чета

Знаете за моята aвантюра с Алиенде – повечето й книги ме карат да се влюбвам, да мечтая, да се смея. Но има няколко, които оставят в устата ми блудкавия вкус на разочарованието. Нещо такова се получи с “Инес, моя душа”. Когато четях ”Сборът на дните“, бях възхитена от задълбочените исторически проучвания, които авторката предприема, за да опиша историята на Инес Суарес – една от първите испанки, осмелили се да прекрачат бреговете на Новия свят, легендарната основателка на кралство Чили. Предвкусвах епична история, може би с не съвсем щастлив финал.

Повечето героини на Алиенде са силни, независими жени – но не го повтарят постоянно. Ако и да е по-близо до реализма, в “Инес, моя душа” липсва онази романтична нишка, която превръща любовните истории на тази авторка в изпепляващи легенди. Единственият по-реалистичен образ е Педро де Валдавия, чиято мечта за чест и слава с възрастта се изражда в болезнена ревност, самолюбие и заслепение. Колкото до Инес – иска ми се да вярвам в легендата. Уви, прекалено идеална е, за да е истина. Дори греховете й са по-скоро благородна платина, отколкото ръжда.

“Инес, моя душа” е тъжна книга. Защото ни кара да си дадем сметка, колко жестоки и заблудени са европейците. Лично аз съчувствах повече на жестоките инидианци, отколкото на бедните, тормозени конквистадори. Чест прави на авторката, че описва Писаро и братята му, както и голяма част от останалите приключенци без украсата на легендата – те са жестоки, алчни, мръсни, шумни крадци, които заграбват земя, която не им принадлежи и нарушават законите на собствената си църква и император.

“Инес, моя душа” е равносметка за живота на една жена, която е преживяла много – била е обичана и мамена, била е обожавана и преследвана, напуснала е единствения свят, който познава, за да намери място за себе си. И ако за нас днес това е трудно, какво ли й е било на нея?

Ревюта на наши потребители за Инес, моя душа

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран