Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
kartata-na-vremeto
Виж откъс

Картата на времето (меки корици)

Изток-Запад  / 

Лондон, 1896 г. Пред прага на XX век поредица изобретения вдъхват вяра, че науката може да постигне всичко, за което хората някога само са мечтали.

Към пълното описание и видео

24.00 BGN Цена:
24.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: AaR-Ŗáŀ , Daniela и 6 други

Номер на продукт:

BKBKN000198

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 25.03

Ценова защита

Картата на времето (меки корици)

Ключови характеристики

 • Корица:Мека
 • Брой страници:494
 • Общи:Преводна литература
 • Препоръчано:Книголандия
 • Година:2011
 • Преводач:Светла Христова
 • Националност:Испанска
 • Вид:Роман
 • Език:Български
 • Баркод:9789543219384
 • ISBN:9543219389
 • Жанрове:Научна фантастика
 • Тегло:600 g

Лондон, 1896 г.

Пред прага на XX век поредица изобретения вдъхват вяра, че науката може да постигне всичко, за което хората някога само са мечтали. Сред новите чудеса като електричеството и велосипеда се появява и фирмата „Мъри Пътешествия във времето“, сбъдваща копнежа, пробуден година по-рано от писателя Х. Дж. Уелс и неговия роман „Машината на времето“.

Срещу немалко заплащане всеки има възможността да пътува до фаталната 2000 г., когато английската столица е в руини, и с очите си да види решаващата битка между хората и разбунтувалите се автомати. Един от пътниците във времето е Клеър Хагърти, копнееща за истинската любов, която не намира в своето време.

Но не всички биха искали да се озоват в бъдещето; Андрю Харингтън трябва да се върне в миналото, в 1888 г., за да спаси любимата си от безмилостното острие на Джак Изкормвача. Пътищата на Клеър и Андрю ще се пресекат с този на Хърбърт Уелс, който единствен може да им помогне. На него пък му предстои нещо още по-чудато - появата на тайнствен пътник във времето, който иска да похити ръкописите на „Невидимия“ на Уелс, „Дракула“ на Брам Стокър и „Примката на призрака“ на Хенри Джеймс.

Животът на тримата големи писатели виси на косъм... Изходът сякаш е само един - бягство във времето... Но дали това е решението? Феликс Х. Палма, единодушно признат от критиката за един от най-оригиналните разказвачи на нашето време, е носител на повече от сто литературни отличия.

В „Картата на времето“ той умело смесва различни жанрове, за да създаде мащабна история, в която шестват измислени и реални персонажи, за която времето и пространството нямат ограничения...

Ревю от Книголандия

Книголандия

Времето не е това, което беше, дори и за фен на филми като “Завръщане в бъдещето” в мое лице. Феликс Палма отваря двери към три рехаво свързани истории, които се преплитат нарядко една в друга, но пазят ревниво различните си тайни манипулации с времето и пространството. “Картата на времето” е роман, който спокойно можеше да бъде написан и в края на XIX век – тогава, когато главният герой Хърбърт Уелс пише чудноватите си фантазии като “Машината на времето”, “Невидимият човек”, “Война на световете”. И когато всичко е изглеждало безкрайно и възможно. И задвижвано с новото чудо, наречено електричество.

Първата история е Изкормваческата, в която Палма смесва и най-нежни чувства в романтичен стил (който мен ме изнервя, признавам), и най-зловещи страници, в които влюбеният открива любимата си, нарязана на парчета от Jack The Ripper. Тя е Мари, една от известните жертви на останалото неизвестно чудовище, и в нета има достатъчно снимки на тялото й, за да допълнят демоничните писания на Палма в тези страници. Безгръбначният благородник Андрю най-сетне е решил да се противопостави на властния си баща и да му признае, че обича проститутка, но е вече късно, твърде късно. Освен ако не се появи Хърбърт Уелс на хоризонта, с неговия сензационен роман и тайна, скрита зад него… Възможно ли е да се промени миналото и ако да, какви ще са последствията, бих написал тук най-баналному, но истината е, че Палма отива отвъд тази разигравана безброй пъти дилема.

Втората история ни запраща в Африка, където едно племе се отбранява с магия, засягаща самата тъкан на времето, а ловък предприемач успява да открадне тайната и да пренесе времеви проход в Лондон. Там започва да организира екскурзии до злокобния 20 май 2000 г., когато насред руините на английската столица се решава съдбата на човечеството в битка между оживелите автомати и последния защитник на човечеството. Скъпото удоволствие не е за всеки, но е шанс за пламенната Клеър Хагърти, която не понася своето време и намира спасение в бягството през този времеви тунел към единствения мъж, който счита за достоен – капитан Дерек Шакълтън, лидерът на човешката съпротива. Логично, нещата се объркват, а капитанът се оказва в XIX век, тласкан от желание да завладее (е, и обладае) Клеър Хагарти. Само че безстрашният капитан има проблем със страстните епистомологични писания и отново вездесъщият Хърбърт Уелс ще се намеси, сам изживявайки бурна любов чрез перото си и полета на мечтите.

Виж още

Ревюта на наши потребители за Картата на времето

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран