Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай

Обратно към всички
Псевдонауката
Виж откъс 2

Псевдонауката

Изток-Запад  / 

Измамите на козметичната индустрия, фармацевтиката, нутриционизма, детоксикациите, медиите...и много други...

Към пълното описание и видео

18.00 BGN Цена:
18.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Веселин Методиев , Марта Панкова и 11 други

Номер на продукт:

BKBKB000025

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 23.02

Ценова защита

Псевдонауката

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:352
  • Препоръчано:Книголандия, Аз чета
  • Година:2011
  • Преводач:Елена Филипова
  • Баркод:9789543218929
  • ISBN:9789543218929
  • Жанрове:Популярна наука
  • Тегло:480 g

Бестселър в САЩ и Англия, продадени над 280 000 копия, публикувана в 18 държави! Внимание: Книгата се продава без рецепта. Преди употреба не е нужно да четете опаковката, но вече го правите, така че продължавайте! Препоръчайте я на приятелите си! Консумирайте с удоволствие, може и без мярка, отдавайки внимание на вкуса на здравия разум! Безцеремонна, забавна, остроумна, хаплива, образователна, но преди всичко – основателна от първата до последната буква!

Такава е „Псевдонауката“ на британския доктор Бен Голдейкър, който се е заел със смелата и достойна мисия да развенчае лъжливия бляскав научен ореол около най-рекламираните модерни шарлатани – измамите на фармацевтичните компании, козметиката, нутриционизма, детоксикациите, хомеопатията, мозъчната гимнастика, енергийните гривни, антиоксидантите... Атакувайки смело и медиите, които пасивно и безкритично огласяват всяко наукоподобно твърдение на различни печалбари, Голдейкър нацелва най-глупавите, нагли и подвеждащи характеристики на псевдонауката и изкарва на показ скърпените им лъжи.
 
Бестселърът „Псевдонауката“ беше посрещната с единодушно одобрение и овации от стотици хиляди трезвомислещи читатели, които след прочита й се кълнат, че написаното от Голдейкър не просто има силен отрезвяващ и интелектуално облагородяващ ефект, но може даже да промени изцяло начина ти на мислене – при това в положителна и полезна за здравето (и джоба) посока!

„Една от най-добрите книги, които някога съм чел! Изцяло промени визията ми за света! Наистина!”
Тим Харфорд

Ревю от Книголандия

Книголандия

АЗ ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗРИЧНО ТАЗИ КНИГА, а знаете колко рядко правя това с подобна категоричност. Прочел съм я досега цели 3 пъти – веднъж в оригинал, после веднага щом получих превода от за пореден път перфектната Елена Филипова, и трети път, когато работех по нея. И всеки път се убеждавах все повече, че такива книги ТРЯБВА да се пишат, за да се спре лудостта около нас.

Имал съм шанса да препоръчам много силни книги за превод - “Странната наука за безсмъртието”, “Мръсната история” и “Как се раждат добрите идеи” например са великолепни книги, но “Псевдонауката” на Бен Голдейкър е моята голяма радост – остра, забавна, рационална, отрезвяваща! И громяща без жал десетки неща, които са ми органично противни, но за жалост приемани безкритично от милиарди хора на планетата – изчанчени диети, нутриционизъм, хомеопатия, “енергийни” гривни, детоксикации, лекарства за щяло и нещяло, магически природни лекове в козметични продукти…

 Бен Голдейкър е един изключително симпатичен журналист, че и доктор на всичкото отгоре. Основното му качество по собствените му думи е, че умее да чете критично научни доклади за проведени експерименти. И обича да се рови в бележките в книгите, които уж обосновават някое твърдение от типа, че витамин С е по-добър за лечение на СПИН от ретровирусните лекарства. Или че трябва да се ядат тъмните листа на спанака, защото имали повече хлорофил, били “богати на кислород” и щели “наистина да оксигенират кръвта ви” според едно нутриционистко гуру.

Виж още

Ревю от Аз чета

Аз чета

Сигурен съм, че след двайсетина година ще чета много повече научна литература. Сега го правя по изключение. Точно такова беше и „Псевдонауката”.

В началото бях подведен. Взимайки книгата, очаквах страшно интересни историйки от сферите на биологията, химията, физиката и въобще всички други науки. Но получих нещо доста по-добро, интересно и важно. Историйки за това как ме лъжат голяма част от (не всички) лекарите, фармацевтичните компании и всички останали представители на „бялата мафия”. Научих се как да се пазя с една идея повече от измамите и манипулациите на гореспоменатите мошеници. Научих се да не приемам на доверие всичко, което ми казват, слушам и чета. Защото тази книга не трябва да се казва „Псевдонауката”. Правилното заглавие е „Псевдомедицината”.

Четенето като цяло променя личността и живота ти. Неосъзнато, не внезапно, но го прави. Гореспоменатата книга обаче не е такава. Тя променя мирогледа ти за някои неща мигновено след затварянето на последната страница. Но не, нямам предвид някакви възвишени неща. „Псевдонауката” няма да преобърне света ви и да ви промени завинаги. Просто ще ви образова и ще ви накара да разберете някои наистина много важни неща за медицината, хомеопатията и въобще за всички онези хапченца, които гълтаме при най-малката болежка. Ще ви накара да се замислите преди да започнете да пиете витамини „за здраве” и да не приемате на доверие всички рекламни трикове на фармацевтичните компании и на „големите учени”, които ни препоръчват да правим това и онова, за да сме „здрави”, а всъщност, за да вкараме още някой и друг лев в джоба им. 

Виж още

Ревюта на наши потребители за Псевдонауката

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран