Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Теории на фотографията
Виж откъс 2

Теории на фотографията

Изток-Запад  / 

Когато се обсъжда фотографията професионално, трябва да се взимат предвид именно книги като "Теории на фотографията", дело на едно от големите имена в това твърде износено от посредствеността напоследък изкуство.

Към пълното описание и видео

15.00 BGN Цена:
15.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Елеонора Илиева , Десислава и 2 други

Номер на продукт:

BKBKA00214

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 20.03

Ценова защита

Теории на фотографията

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:264
  • Година:2011
  • Баркод:9789543218868
  • ISBN:9543218862
  • Каталожен номер:1020143
  • Жанрове:Фотография
  • Тегло:340 g

Поредицата "ФО" излиза в подходящ момент: изключителната популярност и подмамващата леснодостъпност в производството на фотографски образи поражда своеобразен смислов хаос. Масовостта и всекидневната (зло)употреба с това изобразително средство все по-настойчиво налагат усещането за празнота. Излизащите в големи тиражи разнообразни наръчници и практически ръководства засищат желанието ни да узнаем "как" да постигнем задоволителни практически резултати. Но това може да донесе само едно първоначално и повърхностно удовлетворение.

Всеки, който съвестно "обработва нивата си", който усърдно задълбочава познанията си, рано или късно трябва да стигне до въпроса: "Що е това - фотографията?" Този въпрос крие тайна, култура и истина. Размислите върху него имат история. Българският читател познава някои от най-важните текстове - тези на Ролан Барт, Сюзан Зонтаг, Валтер Бенямин, Вилем Флусер. Нашата амбиция е да продължим и обогатим тази редица с парадигмални произведения по теория и философия на фотографията, неиздавани досега на български език.

Надяваме се, че книгите от поредицата ще помогнат на читателя да осмисли личния свой отговор на въпроса "защо" - въпрос, който предхожда всяко "как" и който определя значимостта на всяко човешко начинание.

Ревюта на наши потребители за Теории на фотографията

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран