Детско спално бельо

Филтри
Подреди по:
Покажи по:
Филтри
Подреди по:
Покажи по:

Бебешкото спално бельо е един от най-важните елементи за комфортното и здравословно спане на нашите деца и ние като отговорни родители трябва да направим правилния избор. В зависимост от комплекта, то може да включва съвкупност от чаршаф, калъфка, завивка и протектор, които са съобразени по размер, материя и дизайн. Комплектите имат много предимства, които ще ви улеснят в грижата за вашето малко съкровище. В тази статия ние от Озон ще разгледаме някои от тях, като например какви видове бебешко спално бельо има, както и малко допълнителна информация по темата, която може да се стори полена на повечето майки.

Предимства

Едно от основните предимства на бебешкото спално бельо е, че то осигурява мекота и свежест за кожата на вашето дете. Обикновено то е изработено от 100% памук или други естествени материи, които не дразнят кожата, не предизвикват алергии и не съдържат вредни вещества. Памучните тъкани са дишащи, попиват влагата и запазват топлината, което е идеално за деликатната кожа на бебето.

Друго предимство е, че то ви дава възможност за разнообразие. Предлагат се разнообразни варианти с различни цветове, десени и размери, които можете да избирате според вашите желания и нужди. Можете да съчетавате различни чаршафи, калъфки, завивки и протектори, за да създадете уникален стил и атмосфера в стаята на вашето бебе. Можете да избирате между класически, модерни или забавни дизайни, които ще отразяват личността и характера на вашето мъниче.

Видове

Бебешкото спално бельо може да се разделя на различни видове според формата, функционалността и сезона. Някои от най-популярните видове са:

  • За кошари и детски легла

Този вид е предназначен за обзавеждане на кошарата или леглото на вашето бебе. Той може да включва чаршаф за матрака, калъфка за възглавницата, завивка и обиколник за рейките на кошарата или леглото. Комплектът е изработен от меки и леки материи, които не притискат кожата на бебето и не пречат на въздуха да циркулира. Чаршафът е с ластик, който го държи здраво на място. Калъфката е с подвижна възглавница, която можете да извадите, когато бебето е много малко. Завивката е с олекотен пълнеж, който не задушава бебето. Протекторът е с велкро или връзки, които го прикрепят към рейките на кошарата или леглото и предпазват детето от удари в тях.

  • За количка

Този вид е предназначен за обзавеждане на количката на вашето бебе. Той може да включва възглавница, подложка и завивка, както и съответните калъфки за тях. Компонентите са изработени от висококачествени и функционални материи, които са подходящи за различни климатични условия.

Какво още трябва да знаем

При изборът на бебешко спално бельо, едно от нещата, с които трябва да се съобразите е пола на бебето. Има модели които са предназначени за момиченца, други за момченца, а трети са универсални. Това се определя основно от картинките и цветовете на десена, които трябва да бъдат свежи и весели, за да създават настроение и радост в стаята на детето. Можете да комбинирате и изпробвате различни варианти, за да получите оригинален и красив ефект.

Друго важно нещо, с което трябва да се съобразите са сезона и климатът. Логично е за по-топлите дни от годината да се спрете на леки, дишащи материи, които да не спарват и прегряват вашето дете, а за по-студеното време трябва да изберете по дебели  и изолиращи материи, които да държат бебчето на топло и да го предпазват от студа. 

Размерът също трябва да се вземе под внимание. Някои комплекти бебешко спално бельо са предназначени за новородени бебета и ако изберете такъв, то скоро може да ви се наложи да го смените с по-голям. 

В онлайн магазина на Ozone.bg ще намерите богато разнообразие от бебешки комплекти спално бельо за вашето мъниче, са в високо качество и са на супер цени. Изберете този, който най-много пасва на интериора на стаята и характера на бебето.

Виж повече