Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
kombayn

Дървен 3D пъзел Ugears от 154 части - Комбайн

3D/4D пъзели

Кой би предположил, че съществува комбайн, който не само можете да сглобите сами от дървени елементи, но може и да се движи механично? Това е напълно възможно с триизмерния пъзел на Ugears, който съдържа 154 части.

Към пълното описание и видео 1 ревю

85.00 BGN Цена:
85.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Катя , Веселин

Номер на продукт:

TYPZ0000855

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 27.02

Ценова защита

Дървен 3D пъзел Ugears от 154 части - Комбайн

Ключови характеристики

  • Име:Дървен 3D пъзел Ugears от 154 части - Комбайн
 

Кой би предположил, че съществува комбайн, който не само можете да сглобите сами от дървени елементи, но може и да се движи механично? Това е напълно възможно с триизмерния пъзел на Ugears, който съдържа 154 части. Размерите на готовия комбайн, разбира се, са умалени – 27.4 х 16.5 х 13.3 сантиметра. За сглобяването на елементите не е необходимо лепило, а движението на машината от дърво се извършва с ластик двигател (издърпва се назад и се пуска). Всяко едно от задвижващите зъбни колела се вижда, което дава възможност да се разбере принципа на работа. 

В сглобяемия модел има тайна кутия, в която да слагате дребни предмети, а отварянето ѝ става с лост отляво на кабината. В дясната ѝ страна пък е лостът за пускане и спиране на задвижващия механизъм на машината. За улеснение на моделистите в кутията на пъзела има подробни инструкции за последователността на работата.

За Ugears

Какво си представяте когато чуете думата „пъзел“? Може би на първо място части от картон, от които се сглобява двуизмерна, неподвижна картина. Е, именно тук идва и разликата между обикновените пъзели и Ugears – частите им са направени от дърво, при сглобяването им се получават триизмерни обекти, които на всичкото отгоре са и механично движещи се. Създадени са от украинската компания Ugears, която ги произвежда в собствена база, намираща се в Киев от 2014 година.

Основните отличителни черти на пъзелните модели на марката са, че са направени от качествен, екологично чист шперплат, а частите са предварително лазерно изрязани. За сглобяването, към което може да се премине веднага, не са необходими никакви допълнителни скрепяващи елементи или лепило. Моделите, които се получават са движещи се, като механизмите им са от различни по размер зъбни колела, махала и щанги, привеждани в движение чрез навиване. Свързването на елементите е патент на Ugears.

Идеята на всеки един от продуктите на компанията е да даде в ръцете на сглобяващия магията на „сътворението“ и да му донесе удоволствието когато „се събуди за живот“ и за движение.

Към момента броят на създадените модели е над 11, като проектирането и подготовката на всеки един отнема около половин година. Точността при лазерното изрязване на елементите от дърво е с точност до +/- 0.1 mm, а сред любимите и вече познати 3D пъзели са парен локомотив, сейф, трактор, механичен театър, трамвай, двигател, комбайн, механична кутия и др.

Към момента Ugears работи съвместно с Kickstarter, което им дава по-големи възможности за работа по нови проекти, като списъка надхвърля 100 нови модела.

Ревюта на наши потребители за Дървен 3D пъзел Ugears от 154 части - Комбайн

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран

1 Иван Попов /

Дървесината е качествена. Елементите се отделят лесно и без наранявания. Сглобката също е удобна и лесна. Забележката ми е относно механиката - при сглобката частите леко се разминават. Идеята да се използват клечки за зъби може и да е "green", но в никакъв случай не помага за точното позициониране на движещите се части. За да се задвижи комбайна е въпрос на чист късмет, а дори и да се случи ще е за не повече от веднъж. Би било много по-добре ако осите са метални или поне доста по-стабилни, така че "двигателя" да работи гладко и стабилно.