Ревю на пъзел Trefl „Планината Пенини в Полша“

Когато в една от ранните след новогодишни сутрини се събрахме, за да изберем пъзел, който да наредим и да ви изкефи, се сетихме, че досега винаги сме се спирали на варианти от по 1000 части. Нова година – ново предизвикателство – вдигаме веднага на 2000 части. До тук добре, но ни се искаше и нещо, което не е от най-висок ценови клас, защото след дългите празници рязко намаляват портфейлните за забавления и хобита. А понеже държим и на качеството, всички единогласно извикахме – “TREFL!”. За редящите това име се превежда така – “Давам ти всичко, което искаш – качество на печата, плътни части, ексклузивна цена, а за картината – остави на мен. Ще е класика!”

Затова от предложенията на “Trefl” с части от 2000 нагоре избираме гледка към планината Пенини (колко елегантно и неусетно полската марка “Трефъл” показва на света своите природни красоти, като ги “изправя” на едно ниво с Айфеловата кула, замъка Нойшванщайн, гледки от баварските Алпи, кулите Петронас и др.).

Защо ли не се появи и една такава българска марка пъзели, която да сравни нашите красоти с чуждите – не само природни, архитектурни, исторически, археологични, но и човешки… ? Защото ние сме уникален народ, който има нужда от повече самочувствие, за да показва и в България на какво е способен.

А сега – пренасяме се в Полша…

Издател: Trefl, 2013 г.
Име: Планината Пенини в Полша (Pieniny Mountains)
Брой части: 2000
Размер: 96 х 68 cm

Кутия:

Кутията е с оптимална големина за 2000 части. Здрава и плътна, с отличен печат. На предната част виждаме картината, броя части и логото.

По страните на кутията са фрагменти от самата картинка, броя части и марката

Както и реклама на килимчето за редене на пъзели от Trefl.

Отзад на капака намираме данни за фирмата и качеството на частите, при това на няколко езика.

Картината:

Уникално красива картина в най-пълния с цветове миг от есента. Топла, дишаща, с небе, което е “оперено” с ефирни облаци. Поглеждаш я и те кара да вземеш чантата за пикник и да извикаш цялата банда, за да се насладите на последните хубави дни в най-близката планина (Свършили са си отлично работата специалистите в Trefl – грабва тази планина, а още по-хубавото е, че поляците са я превърнали в Национален парк). Цветовете, качеството на частите, печата – всичко допринася да се изпълниш със спокойствие – гледаш и редиш!

Качество на пъзела:

Частите са дебели и плътни, нямаше несрязани или липсващи. Праха в пъзела е в нормално количество. Цветовете са същите като на картинката от кутията.

Единственият недостатък тук е, както и при предния ни пъзел на “Trefl”, че някои части могат да станат на няколко места и трябва да се внимава основно на еднаквите цветове. Там частите пасват, ние си мислим, че са на правилното място, а накрая се оказва, че сме изгубили доста време, търсейки точното парче, а предното просто не е там където трябва.

Реденето:

Започнахме от рамката (!!!), защото едната от безценните ни дами в екипа застана на “Ф” и каза – “Без рамка значи без мен!”. Нямаше как – мнението и скоростта й на редене са ключови! След това същата дама, която в момента е със статута на 2 дами в 1 (бременна е на финала), си извади синьото (голяма мъка!), а останалите извадихме тревата и оранжевите дървета.

Мислехме, че ще е по-забавно и практично, но уви – оказа се просто по-забавЕно! Дамата със синьото ни СРАЗИ – беше готова преди нас! Срам ни е да го признаем, но все пак трябва да сме честни. А и явно хормоните майчини си казват думата и спидито се качва неимоверно!

След това тя ни помогна с дърветата.

Оставихме най-голямото в ляво и тревата за друг ден, понеже вече ни се сливаха цветовете, бяхме уморени, с две думи – тежък пейзаж – дори и за нас.

На финала тичахме из тревата в подножието на Пенините. Леко се състезавахме – едни от ляво, други от дясно…

Няма да ви кажем кой победи, важното е, че се ЗАБАВЛЯВАХМЕ, направете го и Вие!

И накрая един важен извод: Работодатели, наемайте бременни, защото ще ви свършат работа в пъти по-бързо! И, за Бога, правете пъзели с картини от България!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria