Защо е важно да изберем качествен епилатор за лична грижа

Бръсненето вече далеч не е най-предпочитаният начин за премахване на неприятните косъмчета по тялото. Модерните жени имат много по-добри варианти, от които да избират.

От всички тези възможности, епилацията обикновено се счита за един от най-надеждните и дълготрайни методи за обезкосмяване.

Ако и вие предпочитате именно този начин, за да премахнете неприятните косъмчета по различни части на тялото си, в тази статия ще се опитаме да ви дадем малко повече информация за различните модели епилатори. Тук ще изброим и кои са основните критерии при избора им.

Какви видове епилатори съществуват

Най-разпространените видове, от които може да избирате, са:

  • С дискове

Те разполагат с глава с въртящи се дискове, като когато се завъртат се приближават един към друг и по този начин захващат косъмчетата и ги отскубват. Първоначално моделите са били изработвани с метални дискове. След това започват да се произвеждат и такива с керамични, които са по-устойчиви и по-щадящи към кожата. 

Епилаторът с пинсети е едно отлично подобрение на този с дискове. При тези модели, когато главата се върти, върховете на металните пластини се движат заедно и изтръгват космите от повърхността на кожата. Смята се, че те са много по-ефективни и щадящи кожата.

Този вид уреди са предназначени за дълготрайно премахване на окосмяването по различни части на тялото. При тях с помощта на светлинни импулси се прекъсва цикъла на израстване на нови косми. Ето защо са все по-предпочитани от много жени.

Кои са основните критерии при избора им

Епилаторите са предпочитани от жени по целия свят и си остават една от най-добрите опции за обезкосмяване. Независимо дали ще ги използвате за краката, ръцете, лицето или по-деликатните зони. При повечето модели производителите гарантират на жените по-гладка кожа до четири седмици, тъй като тези страхотни машинки могат да уловят и най-малките косъмчета.

Днешните модели са по-точни, гъвкави и удобни от своите предшественици, а на пазара се предлага голямо разнообразие, от което може да избирате.

А ето и критериите, по които да направите своя избор, така че да останете доволни от покупката си:

  • Области, за които е предназначен моделът

Епилаторите се предлагат с различни аксесоари и приставки за използване върху определени части на тялото. Изберете този модел, който ще ви е от най-голяма полза. 

Някои видове, които са подходящи за цяло тяло, се предлагат с допълнителни накрайници за изключително чувствителни зони. А ако искате да епилирате лицето си, тогава трябва да си вземете специален модел, предназначен само за тази зона.

  • За мокро или сухо епилиране

Въпреки че епилирането действа добре и на суха кожа, ако все пак тя е прекалено чувствителна, е добре да използвате уред за мокро ползване. Топлината на водата освобождава естествени болкоуспокояващи хормони – ендорфини и така намалява болката и дразненето. Доста марки вече предлагат продукти с опция за мокро и сухо епилиране, затова ако се чудите кое ще е най-добре за вас, вземете си такъв модел.

  • Брой пинсети

Това е важен критерий, на който трябва да обърнете внимание, защото броят на пинсетите определя ефикасността на епилатора – колкото повече, толкова по-добре! Освен това процедурата ще бъде много по-бърза и ефикасна. 

В сайта на Озон ще откриете голямо разнообразие на различни видове качествени епилатори. След като вече знаете кои са основните критерии, по които може да направите най-правилния избор, остава само да посетите онлайн магазина Ozone.bg и да поръчате този, който отговаря на нуждите ви.

ВИЖ ВСИЧКИ ЕПИЛАТОРИ