Ревю на пъзел “Влюбени на гарата”, Anatolian

Наближи ли 14 февруари – за едни Валентин, а за други Зарезан – много от приятелите ни започват да проявяват симптоми на остри алергии от прах (защото тогава се подаряват много “прахосъбирачки”), както и лесно разпознаваеми белези от хранителни отравяния (в следствие преяждане с шоколад). След като се събрахме по пъзелджийски и всеки сподели “страданията” си валентински, единодушно решихме, че тази година никой от нас няма да подари (и приеме?) сърца, бонбони и грозновати плюшени същества. Казахме им “НЕ!” и се спряхме на истинските подаръци – ПЪЗЕЛИТЕ. Затова днес редим “романтично-пътешественически” пъзел от Anatolian, който единодушно избрахме – момчета и момичета. В него има гара, багаж, магнетичен червен чадър, зад който се е скрила влюбена двойка. Картината се казва “Влюбени на гарата” и е създадена от великото “The Macneil Studio” (вече сме ви разказвали за семейната арт компания, в която Ричард, съпругата му Джуди и техните двама синове – Даниел и Кайл – вече дълги години са верни на принципа “Нашата визия винаги е била да създаваме изкуство, което се харесва на всички и е достъпно за всички!”)

Няма какво да се бавим, че току-виж сме изпуснали валентинския влак.

Издател: Anatolian
Име: Couple On Train Straion
Създател на арта: The Macneil Studio
Брой части: 500
Размер: 33 x 48 cm

 

Кутия:

Здрава! Толкова стабилна и компактна, че можеш да чупиш орехи с нея! Е, не чак, но е от доста стабилен картон. И вътре отново има поставка, за да облегнете капака на кутията и спокойно да си гледате картината.

Щастливи сме! Колко малко ни трябва на нас, пъзелджиите, за да сме доволни.

На горния капак виждаме картината на пъзела, марката и броят части.

На гърба виждаме информация на цели 8 езика, че: пъзела и кутията са рециклиращи се, как се използва поставката и как да опишете, ако ви липсва парченце от пъзела. Също така има и сайта на марката.

По страниците виждаме: партидния номер на пъзела, размера му, логото на марката, броят части и името на пъзела.

Както и баркода.

Вътре нямаше други екстри… но това не ни спира да „изядем“ този пъзел, който си “сервираме” за Свети Валентин.

Картината:

Прекрасна, за да отключи романтичното у вас, дори то да е микроскопично. Две парченца, които са се намерили и са решили да са заедно ни помагат при реденето (не са добре изрязани).

Качество на пъзела:

Дебели части, пасват доста добре заедно. Не може да се местят повече от 4-5 заедно. Цветовете са супер, едно към едно със снимката на кутията. Нямаше прах при тях, странно, но готино. Нямахме липсващи части.

Реденето:

Понеже в себе си откриваме любов към нестандартното (след тази към пъзелите, разбира се!) искаме по някакъв начин да ви я предадем! Затова днес ще подходим различно – няма да почваме от рамката, (ха-ха-ха). Не че не можем, но искаме да сме готини и различни този път.
Още при първия поглед към картината окото ни се спря върху чадъра.

След това приготвихме и малко “багаж” за нашето романтично пътешествие в дебрите на Пъзелсвета!

Да не забравим и един красив женски крак, или може би са два? Ох, красота… (за мъжете де).

Свързваме “излюпилия се” влак, всичкия ни багаж за нашето пътешествие, стройния мъж хванал в прегръдките си момичето и чадъра, който е като стена пред натрапниците, която крещи – “Стойте далече от нас – обичаме се и не ни пука за вас!”

Малко релси ще “положим”, за да помогнем на БДЖ, понеже така се появиха все едно сами, както и зеленината.

Е, вече колкото и да искаме да сме нестандартни, трябва да сложим и малко рамка.

Лека-полека слагаме сивото, пушека на влака и се озовахме на гарата!

Просто редим доста бързо, а и се опитваме да описваме и снимаме. По наше мнение обезателно трябва да опитате този приятен пъзел! На нас реденето ни отне 1 час и 20 минути (с почивките, разбира се :-)), а ако го подарите за празника на вашата половинка, колко ще са паузите зависи само от вас.
Пожелаваме ви весел 14 февруари, за който можете да откриете и други подходящи пъзели на романтична тематика.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria.