Ревю на пъзел „Бързи коли“, Anatolian

Помните ли Елинор? Не-е-е, това не е дама от класа, която зашеметява с вида си всеки джентълмен. Елинор е автомобил, който впръсква азот в кръвта на маниаците и те продължават на турбо скорост. Ако сте готови да похарчите $1 милион за такова удоволствие, то офертата за ценители е изумителна – един от оригиналните Ford Mustang Shelby GT500, управляван от Никълъс Кейдж във филма “Да изчезнеш за 60 секунди”, е пуснат на търг. Елинор си заслужава милион долара, че и повече, но само, ако сте с бензин в кръвта. Ако, обаче, обичате да подреждате реалността, да намирате точното място на всички елементи в живота, а сред тях са и бързите коли, със сигурност ще ви хареса нещо съвсем различно и съвсем не толкова скъпо –  пъзела на турския издател ”Anatolian” “Бързи коли”. Не един, не два, а цели три Мустанга Шелби от 1968-а ще можете да подредите с неговите 500 части. Картината е създадена от художника Майкъл Ървайн (Michael Irvine), който – по всичко личи – обича високите скорости, възможността да се придвижва в пространството светкавично и не само това, а да го прави с класа.

С респект към хобито на пъзелджиите, както и това на любителите на спортни коли с класа и минало, без бавене ще започнем да редим тази пъзелна картина и да ви разказваме!

 

Издател: Anatolian
Име: “Mach Speed”
Художник: Майкъл Ървайн (Michael Irvine)
Брой части: 500
Размер:  48 х 33 cm

 

Кутия:

Май за първи път ни се случва да редим пъзел на Anatolian от 500 части, но кутията с нищо не се различава и не отстъпва по качество на тези от пъзелите с 1000 и нагоре елемента. Абсолютно същата е, само е по-малка като размер.

По капака на кутията намираме името, логото на марката, серията и броя на частите.

Малко трудно откриваме отстрани размерите (на жълтото етикетче), фрагменти, както и цялата картина.

На гърба на долната част има стандартната за Anatolian информация за частите, как може да ви се възстанови изгубена част и какво може да откриете в кутията.

А, ето какво има вътре: пликът с части, на който има бележка с код. Той трябва да се използва при попълване на бланката за изгубено парче. Съветваме ви да си го пазите!

Намираме и пъстър каталог с красивите картини на турската фирма, както и поставката за кутията (изключително удобство), която не липсва дори и при по-малкия размер на

Картината:

Отново необичайна за нашия вкус картина, но пък ще посветим това ревю на почитателите на бързите коли… Е, и бързото редене, разбира се! Принтът е много добър с леко гланцирана повърхност и добре изразени цветове.

Качеството:

Не оставаме разочаровани от дебелината на парченцата, но откриваме няколко не добре изрязани части от рамката. Повечето от пъзелджиите биха оценили „услугата“ (все пак няколко части идват “наредени”), но ние сме длъжни да го отбележим като минусче при рязането.

Реденето:

Качваме се по колите и ГАЗ! Все пак пъзелът е от 500 части и се реди почти сам! Започваме от рамката, която става готова от 0 до 100 – за 2 секунди, та и отражението на жълтия Мустанг покрай нея се появява! 🙂

След това преминаваме към небето и по-скоро таваните на колите.

Следва червената Елинор и завършваме с лъскавата „задница“ на сивия звяр.

Не просто бързо и яростно, а направо за почти 60 секунди сме готови и с този представител на Anatolian и оставаме доста доволни от резултата.

На финала искаме да споменем, че не се препоръчва вдигането и обръщането на пъзела без помощни средства, тъй като парченцата не стоят достатъчно здраво.

А, ако не редите пъзела, можете да видите дали Шелбито на Кейдж още се продава.

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria