Защо дермокозметиката е новият тренд в света на красотата?

Грижата за кожата играе жизненоважна роля за цялостното здраве и външен вид. Това е най-големият орган в тялото, а функциите ѝ са многобройни и съвсем не се изчерпват само до естетически. Качествената рутинна грижа е толкова добра, колкото и козметичните продукти, които се използват. 

Черни точки, пъпки, зачервявания, бръчки, атопична кожа са упорити проблеми, които преследват мъже и жени, а използването на познатите кремове, серуми и всякакъв вид козметика не помага. Ето тук влиза в главната роля така актуалната дермокозметика, която е и основен герой в настоящия материал. 

Какво представлява, как да подбереш подходящата и защо се препоръчва от професионалисти в областта – отговорите, в редовете по-долу.

Какво представлява дермокозметиката 

Дермокозметиката помага за подобряване на състоянието на цялостния външен вид. Също като козметичните продукти, тя има основен състав, но към него са добавени активни вещества с естествен произход за целенасочено лечение на различни кожни проблеми, от които страдат мъже, жени и деца.

Дермокозметиката се разработва под наблюдението на дерматолози и козметолози, преминава през различни тестове и строг контрол на качеството. Повечето дерма продукти са хипоалергенни – не съдържат вещества, които могат да причинят алергична реакция и  осигуряват интензивна регенерация.

Този тип козметика може да бъде намерена под формата на хидратиращи и възстановяващи кремове, серуми, емулсии, балсами и гелове.

Как да подберем подходяща спрямо кожата ни

Изборът на дермокозметика може да изглежда изключително труден, особено ако не знаеш какво търсиш или откъде да започнеш. Твоята кожа е уникална и грижата за нея означава да се научиш как да изградиш своя собствена рутина с правилните продукти, които да я поддържат в здрав и сияен вид. Ето как да подбереш правилната дермокозметика спрямо спецификите на твоята кожа от онлайн каталога на Ozone:

  • нормална – епидермисът не е лишен от влага, но не е и натоварен от прекалено много себум, а омазняването е в граници. За нейното поддържане е нужен добър хидратиращ крем;

  • суха кожа – видът ѝ е без блясък и тонус. Тук е важно тонизирането с почистващи емулсии за лице и дълбоката хидратация с подхранващи серуми и анти-ейдж продукти, които може да намерите в Ozone.bg;

  • мазна кожа – при този тип има прекомерно отделяне на себум, който запушва порите и създава среда за размножаване на бактерии. Заложи на дермокозметика с матиращо действие, за уплътняване и предотвратяване на прекомерното лъщене през деня;

  • смесена – отличава се с комбинирани характеристики. За да балансираш сухите части, избери хидратиращи и ревитализиращи продукти, а за омазняването, наблегни на такива с матиращо действие.

Защо се препоръчват от професионалистите с областта

Дермокозметиката се препоръчва от професионалистите с областта на дерматологията, заради множеството полезни съставки, които съдържа и които са предназначени да се справят с редица проблеми. Тя има едновременно лечебни и разкрасяващи свойства и за разлика от останалата козметика, е разработена и одобрена от дерматолози и медици. 

В Ozone може да откриеш подходящата дермокозметика спрямо твоя тип кожа.

РАЗГЛЕДАЙ ДЕРМОКОЗМЕТИКА ТУК