Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
127-chasa-mezhdu-zhivota-i-skalite
Виж откъс

127 часа: Между живота и скалите

Вакон  / 

Един тесен каньон, една падаща скала, един самотен катерач… Историята на Арън Ралстън е не просто разказ за физическата издръжливост на един отдаден катерач. Това е история за несломимия човешки дух, по-непоклатим и от скала.

Към пълното описание и видео

17.00 BGN Цена:
17.-лв.
Купи
Добави в любими Любим продукт на: Ралица Захова , Росен Русев

Номер на продукт:

BKBKT000152

Наличност:

На склад Може да е при вас на: 23.04

Ценова защита

127 часа: Между живота и скалите

Ключови характеристики

Вълнуващо свидетелство за невероятната сила в лицето на надвисналата беда.
Publishers Weekly

Един тесен каньон, една падаща скала, един самотен катерач…

Арън Ралстън е опитен планинар. Преживявал е лавини, борил се е с мечка за храната си, предприемал е опасни изкачвания, покорявал е десетки от най-високите върхове на Колорадо. Измъквал се е стотици пъти на косъм от смъртта. Соловите изкачвания са неговата зона на комфорт, а рисковите ситуации го превръщат в безгрешна машина.

Досега…

На 26 април 2003 г. Арън Ралстън се спуска сам в каньона Блу Джон. Докато маневрира между заклещените камъни в теснините, една скала се разклаща и двамата политат в бездната. За няколко секунди опитният катерач се оказва в най-страховития капан в живота си – дясната му ръка остава под огромната канара. Той е сам. И никой не знае къде се намира. Оставил единствено неясната дестинация „щата Юта“, Арън бързо отхвърля надеждата за спасение отвън. Храната му е на свършване, водата е оскъдна, а нощният студ е безпощаден. Вариантите за измъкване не са много: или да помести скалната грамада, или да жертва ръката си. Но упоритите опити и за двете не дават резултат.

След първите няколко дни оцеляването вече не е въпрос единствено на физическа подготовка. Дехидратацията и опасността от хипотермия не са най-лошият враг – ако съзнанието се предаде, тялото ще го последва. Как този катерач, попаднал в привидно безизходната хватка на каньона, успява да надвие демоните на отчаянието и да не се откаже от борбата за съществуването си? Как дори след като издълбава собствения си некролог в скалите, инстинктът му за самосъхранение не го предава? Каква е невидимата сила, която ни вкопчва в живота с такова яростно стремление?

127 часа“ е не просто разказ за физическата издръжливост на един отдаден катерач. Това е история за несломимия човешки дух, по-непоклатим и от скала.

Понякога просто трябва да оставиш неоставимото, за да постигнеш непостижимото.

Историята на Ралстън е зловеща и същевременно вдъхновяваща.
Daily News

 „Ралстън е отдаден човек, който е прекарал живота в преследване на своята страст.
Силата на духа му по време на този ужасен инцидент е впечатляваща и може да ни научи много за надеждата,
когато сме изправени пред тежки обстоятелства.

Daily Telegraph

 

 

♦  ♦  ♦

Арън Ралстън е страстен планинар и катерач, който се отказва от кариерата на машинен инженер, за да се премести в Аспен, където работи в магазин за планинарска екипировка, а свободното си време посвещава на катеренето и ските. Въпреки че става известен със злочестия си инцидент, вследствие на който е приклещен между скалите в продължение на пет дни, Ралстън има завидни постижения в планинарството. Проектът му за зимно солово изкачване на 59-те четирихилядника на Колорадо завършва през 2005 г. 

Ревюта на наши потребители за 127 часа: Между живота и скалите

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран