Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
Да забегнеш в Латинска Америка

Да забегнеш в Латинска Америка

Сиела  / 

"Една от големите човешки илюзии е, че можеш да избягаш от себе си. Независимо къде, независимо кога, независимо как. И аз съм ставал нейна жертва. Опитвал съм да избягам във времето... в мислите... в пространството..."

Към пълното описание и видео

Номер на продукт:

BKBKT000017

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 22.03

Ценова защита

Да забегнеш в Латинска Америка

Ключови характеристики

  • Корица:Мека
  • Брой страници:452
  • Общи:От български автор
  • Баркод:9789540810834
  • ISBN:9789540810834
  • Каталожен номер:3335
  • Жанрове:Пътеписи
  • Тегло:1 kg

"Една от големите човешки илюзии е, че можеш да избягаш от себе си. Независимо къде, независимо кога, независимо как. И аз съм ставал нейна жертва. Опитвал съм да избягам във времето... в мислите... в пространството...
За съжаление, третото е най-ограничено в рамките на малката ни планета. Казвам го от собствен опит, защото крайните точки са просто две - Хонолулу, Хавай и Уелингтън, Нова Зеландия. Разликата е само, че едната е от другата страна на Земята по линия, успоредна на Екватора, а другата - по линия, минаваща през центъра й. Но и на едното, и на другото място МИСЛИТЕ ти са точно толкова с теб, колкото и в кухнята у дома.
Защото да избягаш от себе си е просто невъзможно!
В това се е убедил и авторът Юлиян Генов, кръстосвайки Латинска Америка. Тъгата, която струи от тази книга, не е причинена от пътуването из необятните степи на Патагония... нито от разгромената култура на инките в Перу... нито дори от свободата, кастрирана по Кастровски в Куба... А от удара на съдбата, който очаква автора след завръщането му в Родината. Но... за това ще разберете сами.
Трудно е да се каже кое е най-вълнуващото в тази книга - дали описанията на смайващи природни и културни чудеса... дали драмата на авторовите преживелици при всяка новина от България... дали Тънките народо-психологически паралели между българите и латиноамериканците... или развенчаването на изкуствено създадените митове за личности като Фидел Кастро, Салвадор Алиенде и Че Гевара, Хитлер и Пиночет, Евита и Хуан Перон.
Който прочете тези редове, ще "види" наистина странни, малко познати и рядко посещавани места. Ще изпита вълнението на един човек, роден за пътешественик и въпреки това прекарал живота си в офис. За да създаде и ръководи няколко от най-успешните фирми в новата българска история... и накрая да си зададе въпроса: Защо?
Баба ми казваше: "От нищо файда няма!" Едва сег аразбрах, че не е била съвсем права. От малко неща има файда наистина, но едно от тях е да пътуваш и да видиш света. А ако след това разкажеш на другите какво си видял и почувствал... ето това вече наистина файда голяма има!"
Тодор Костадинов

Ревюта на наши потребители за Да забегнеш в Латинска Америка

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран