Имаш въпроси? Виж контакти или посети помощ

Категории
0 0.-лв. Поръчай
Обратно към всички
-15%
Парти настолна игра Dixit Board Game

Парти настолна игра Dixit Board Game

Парти игри

Dixit е чудесна, илюстрирана игра на креативност и познаване, в която основното ти оръжие е въображението. В хода на тази вече доста популярна игра, играчите използват разнообразието на своите разнообразни на детайли карти, за да завоалират връзката между историята си и картата, която са играли.

Към пълното описание и видео 1 ревю

41.65 BGN Цена:

49.-лв.

41.65лв.

Купи
Добави в любими Любим продукт на: Цветан Василев , Владимир Дянов и 42 други

Номер на продукт:

BGBG0000006

Наличност:

На склад при доставчик Може да е при вас на: 22.05

Ценова защита

Парти настолна игра Dixit Board Game

Ключови характеристики

Всяка картина разказва история – коя обаче е истинската твоя история?


Dixit е чудесна, илюстрирана игра на креативност и познаване, в която основното ти оръжие е въображението. В хода на тази вече доста популярна игра, играчите използват разнообразието на своите разнообразни на детайли карти, за да завоалират връзката между историята си и картата, която са играли. Съперниците им трябва да отгатнат тази карта -  познаването обаче е само половината от играта! За да успееш в Dixit, трябва от своя страна да играеш карта, която е свързана с историята, за да заблудиш останалите играчи че всъщност твоята карта е вярната. Как протича всяка отделна игра зависи напълно от това в каква компания сте се събрали да играете и никоя игра не е една и съща с предишната.

Как всъщност се играе Dixit?


Всеки ход, разказвачът (играчът, чиито ред е да свали първи карта) изрича кратък израз или единична дума, която според него е свързана с образа на картата му, и я играе с гърба нагоре. Всеки друг играч избира карта от ръката си, която смята за най-добре отговаряща на фразата, изречена от разказвача и също я сваля скрита. Всички свалени карти се разбъркват и разкриват – сега всички освен разказвача трябва да познаят коя е била оригиналната карта – но точки печелят не само играчите, които са я познали, а и тези, чиито карти са получили предположенията!

Dixit e гениално проста игра, която можеш да играеш почти с всеки, с когото знаете поне един общ език. Прекрасната комбинация между красивите илюстрации от френската художничка Мари Кардo и съвсем простите правила се възприема от всякакви видове играчи. Играта е наградена със Spiel de Jahres за дизайн през 2010.

Съдържание:

  • 84 карти
  • Една игрална площ
  • 6 дървени зарчета
  • 36 плочки за гласуване
  • Книжка с правила

Брой играчи: 3-6

Средна продължителност на игрална сесия: 30 минути

Ревюта на наши потребители за Парти настолна игра Dixit Board Game

* За да напишеш ревю е необходимо да си регистриран

1 Атанас Маринов Шопов /

Това е най-забавната игра която съм имал до момента. Разнообразието от карти е толкова голямо, колкото самия играч не може да си представи. Препоръчвам играта и за малки и за големи.
Най-забавната част е като играчите са повече от 3-ма.
Макар че ако няма толкова души с малко промяна на правилата на играта може да се играе и от двама.