playstation 4

4 причини да чакаме с нетърпение PlayStation 4

Вече броим дните до премиерата на PlayStation 4 за България и решихме да отговорим на въпроса „защо“ – защо с нетърпение чакаме новата конзола? Причините са много, но тук ще се ограничим до четири.

Ново поколение визия, комфорт и функционалност

PlayStation 4 привлича вниманието с изчистен и модерен дизайн (сравняван из офиса ни с Монолита от Одисея в Космоса). Конзолата се задвижва от ново поколение мощен хардуер, който обеща не само спираща дъха Full HD визия, но и изцяло нови, немислими до момента преживявания. Изцяло новият DualShock 4 контролер също е снабден с иновативни функции – от бутона за моментално споделяне до вградения микрофон, светлинен индикатор и тъч панел. В комбинация с PlayStation 4 камерата, те предоставят качествено нови възможности на разработчиците и играчите. С новата си, по-удобна и ергономична форма, DualSchock 4 е най-добрият DualShock контролер на Sony до момента.

Хитови заглавия на хитова конзола – Killzone, Infamous: Second Son, Destiny и много други

Предстоящите заглавия са най-ключовият фактор, който приковава вниманието и разпалва очаквания. Освен вече наличните за PlayStation 4 нови заглавия като Assassin’s Creed 4: Black Flag, Fifa 14, Battlefield 4 (за част от които сме подготвили пакетни предложения), Sony вече обявиха голям брой очаквани заглавия, включително ексклузивни за платформата. Най-интересни за нас със сигурност са Destniny, Infamous: Second Son, Drive Club, както новата част на Uncharted поредицата. На тазгодишните гейм изложения от ранга на E3 и Gamescom с не по-малко нетърпение очакваме и анонси за още заглавия, с които разработчиците ще ни дарят през тази и следващата година.

PlayStation Now

PlayStation Now е най-новата предплатена онлайн услуга, които Sony обявиха. Тя ще даде достъп до класически PlayStation заглавия без да ги притежаваме или имаме под ръка физически. Услугата ще стартира това лято и ще позволи на играчите да се насладят на класически заглавия, дори те да са ги пропуснали при премиерите им или ако не разполагат с предишните PlayStation конзоли. Ние просто ще трябва да си пуснем Now и да изберем любимата си класика, която да играем веднага. В началото на годината на Consumer Electronics Show вече видяхме PS3 хитове като Last of Us и God of War: Ascension на PS4. Sony обещават, че по-късно в PlayStation Now ще бъдат добавени PSOne и PlayStation 2 игри, което прави услугата доста привлекателна за всеки, който е оставил след себе си неизиграни класики в един или друг момент. А това е почти всеки и ние в Ozone.bg не правим изключение…

Споделени моменти

PlayStation 4 ще ни зарадва и с ново ниво на онлайн функционалности и взаимодействие между играчите. Ако искаш да се похвалиш пред приятелите си с добрата си игра, да споделиш фантастичен момент или зашеметяващ пейзаж като изображение или видео – “Share” бутонът на DualShock 4 ти позволява да го направиш с едно натискане. Директно стриймване в Twitch и Ustream, Facebook и Twiter интеграция и обновен интерфейс, който прави всяко действие по-бързо и интуитивно.

С две думи, Greatness Awaits:

Точно след седмица ще можем да натрупаме още впечатления от първа ръка за PlayStation 4, а до тогава – сподели в коментарите коя е най-очакваната функция или игра за теб.