Ревю на пъзел “Обичам Коледа“, Gibsons

Обичате ли уикендите? А, разпродажбите? Обичате ли лятото и пролетта? А, дали ще се влюбите в плаването с лодка и какво ще кажете за кратка почивка в провинцията? За зимата май точно сега не е момента да ви питаме дали ви е любима, но за Коледа… Ех, Коледа… Това съвсем не е някакъв тест, който се опитваме да ви пробутаме, за да ви опознаем и покорим, а е по-скоро начин да ви кажем по какво си падаме ние – и това е РЕДЕНЕТО на качествени, на уникални пъзели, като тези от серията на Gibsons – “I love…”

Та, леко с носталгия по отпрашилия към Лапландия Коледа и неговите дарове, естествено се спряхме на пъзела “Обичам Коледа”. Всички картини, по които е създадена “обичащата” серия са дело на един виртуоз в разсмиването, създаването на настроение и усещане за движение художник – Майк Юп (Mike Jupp). И как може да е иначе, щом е сред най-успешните английски аниматори от края на XX век?! Тази серия “I love…” се ражда на прага на новото хилядолетие и се превръща в легенда сред най-запалените пъзелджии – онези, които не само редят, но и имат безсмъртно чувство за хумор.

Сега, без никакво бавене, ще се опитаме да хванем Коледата за опашката и, ако може, да раздрусаме окапалата елха за някой и друг подарък. Напред, след Коледа, която всички обичаме!

Издател:  Gibsons
Име: “I Love Christmas”, 1000 части
Серия: “I love…”
Художник: Майк Юп (Mike Jupp)
Размер: 68 x 49 см.

 

КУТИЯТА:

Доста стабилна, с наситени цветове и – без грам изненада – с прекрасен печат. На лицето е картинката на пъзела, марката и името на самият пъзел, както и информация, че има такава серия “I Love…”.

Отстрани на кутиите има: името на пъзела, марката, автора на картината и доста дребни коледни картинки, сред които е и един доста оцъклен и тръгнал да прескача рамката на логото коледен елен.

Отзад на кутията намираме отново картинка на пъзела, QR код, баркод, информация за марката, информация за автора, фейсбук линк за марката, лого.

Вътре освен частите друго нямаше, за съжаление (лепило, постер, брошура).

Картината:

Няма такава лудница! ШАРЕНО – това е думата. И СМЕШНО! Въртят ни се очите на 180º, като на черни котараци през пролетта. Толкова много забавни малки елементи има, че ни сърбят ръцете вече. Няма какво да описваме, затова по-добре влезте заедно с нас в нея и нека върнем календара назад!

Качество на пъзела:

Качеството на частите е супер! Нямаше липсващи парчета, несрязани. Уникална е дебелината им и пасват само на едно единствено място – тяхното!

Реденето:

Рамката е задължителна, понеже единия ни съотборник се мръщи, ако не я направим.

Докато изравяхме частите, за да рамкираме, решихме да нахвърляме и няколко надписа.

Няколко прозореца сглобихме вляво долу.

Част от един бърз влак събрахме, че в тази шарения не е лесно, цветовете ни побъркват, но с хубаво!

Едно хостелче построихме, един прозорец, кола на покрива на църквата, един Дядо Коледа…

После решихме да редим кулата и нейната пристройка.

След това поръсихме снежец и стана прекрасно – бяло и шарено.

Накрая вече слагахме от всичко по малко, но не се сдържахме и за финала сме ви снимали няколко готини и забавни кадри: пияница, който се беси, два луди елена, палави Снежанки…

И крайната картина!

Уникална е! Макар и Коледа да мина, в нас тайно още живее Коледния Дух!

Това ревю е съвместна продукция на Ozone.bg и Puzzles Bulgaria